آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد بازسازی ساختمان و انواع آن

1/لایک

قرارداد بازسازی ساختمان و انواع آن
فهرست محتوا

از انواع قراردادهای پیمانکاری در زمینه ساخت و ساز که از اهمیت زیادی هم برخوردار است، میتوان به قرارداد بازسازی اشاره کرد. این روزها افراد زیادی به فکر بازسازی ساختمان مسکونی یا اداری خود هستند که برای این کار باید به سراغ تیم‌ها و شرکت‌های بازسازی بروند. برای این کار هم باید یک قرارداد بازسازی میان کارفرما و پیمانکار منعقد شود تا تمام شرایط در آن به خوبی مشخص گردد. در این مطلب قصد داریم به بررسی بیشتر قراردادهای بازسازی بپردازیم و با انواع مهم آن آشنا شویم.

قرارداد بازسازی ساختمان چیست؟

همانطور که اشاره کردیم قرارداد بازسازی از انواع قراردادهای پیمانکاری در حیطه ساخت و ساز است. این قراردادها همچون دیگر قراردادها از اهمیت زیادی برخوردار هستند و از بروز بسیاری از مشکلات و اختلافات جلوگیری می‌نمایند. در رابطه با اهمیت عقد قرارداد بازسازی به طور دقیق و کامل میتوان به شرح دقیق خواسته‌های طرفین و جلوگیری از ایجاد سوء تفاهم در حین کار و همچنین آگاهی کامل کارفرما از جزئیات اجرای کار توسط پیمانکار اشاره کرد. برای عقد قرارداد بازسازی ساختمان باید به نکاتی توجه داشته باشید که در ادامه مطلب به آنها نیز اشاره خواهیم داشت.

بررسی انواع قرارداد بازسازی

 

بررسی انواع قرارداد بازسازی

 

اگر بخواهیم به انواع قراردادهای بازسازی اشاره داشته باشیم، باید در ابتدا به هزینه‌های مورد نیاز برای عملیات بازسازی اشاره کنیم. به طور کلی کارفرما و صاحب ملک برای بازسازی خانه یا محیط کار خود باید به طور معمول سه مبلغ جداگانه را پرداخت کنند. این سه هزینه‌ هم بابت هزینه خرید مصالح و متریال، هزینه اجرای بازسازی و هزینه دستمزد تیم پیمانکاری و نیروهای انسانی است. البته گاهی پرداخت هزینه دیگری هم لازم است که آن هم مربوط به هزینه پروانه بازسازی است. حال در اینجا به انواع قرارداد بازسازی بر اساس این موارد اشاره می‌کنیم:

1- قرارداد بازسازی بدون صرف هزینه مصالح

در قرارداد بازسازی و تعمیرات ساختمان بدون مصالح، تهیه مصالح و متریال مورد نیاز بر عهده کارفرما است و پیمانکار طبق توافق مبلغی را برای این کار دریافت می‌کند. در این قرارداد بودجه مشخص شده تنها به هزینه‌های اجرای بازسازی و دستمزد پیمانکار و نیروهای انسانی اختصاص پیدا می‌کند. در قرارداد بازسازی بدون صرف هزینه مصالح، متریال و لوازم مصرفی به صورت یکجا خریداری نمی‌شوند. بلکه به صورت تدریجی خریداری می‌شوند. این قرارداد برای افرادی که قصد دارند در خرید مصالح صرفه جویی کنند یا هزینه بازسازی را کاهش دهند، مناسب است.

همچنین بخوانید  قرارداد پرسنل سالن زیبایی و نکات مهم آن

2- قرارداد بازسازی با مصالح

در این نوع قرارداد بازسازی، کارفرما بر اساس تخمین هزینه‌ها یک مبلغی را در اختیار پیمانکار قرار میدهد و صفر تا صد تعمیرات و بازسازی ساختمان را برعهده او می‌سپارد. در این قراردادها پیمانکار باید به تهیه مصالح و متریال لازم و همچنین نیروهای کاری بپردازد و از مبلغ پرداخت شده از سوی کارفرما، هزینه‌ها را پرداخت نماید. هر نوع هزینه‌ای هم که در این رابطه صورت می‌گیرد، باید با فاکتور به کارفرما ارائه شود. در حال حاضر قراردادهای بازسازی ساختمان با مصالح، از مناسبترین نوع قراردادهای بازسازی به شمار می‌روند.

3- قرارداد بازسازی ساختمان درصدی

نوع دیگر قراردادهای بازسازی، قرارداد بازسازی به صورت درصدی است که بیشتر توسط معماران بازسازی وضع می‌شود. در این قراردادها در ابتدا پیمانکار یک بودجه تقریبی را به کارفرما اعلام می‌کند که شامل هزینه‌های مربوط به عملیات بازسازی و مصالح و متریال مصرفی است. در صورتی که طرفین نسبت به این مبلغ توافق داشته باشند، وضع قرارداد صورت می‌گیرد. پس از آن هم مجموع هزینه‌ها هر چقدر هم باشد، درصدی از آن به عنوان دستمزد و حق الزحمه تیم پیمانکار پرداخت می‌شود که این درصد اغلب به صورت 20 درصد است.

4- قرارداد بازسازی به صورت دستمزدی

قرارداد بازسازی دستمزدی مشابه با نوع دستمزدی است. با این تفاوت که دستمزد پیمانکار جهت اجرای بازسازی و تعمیرات به صورت درصدی از کل هزینه نیست. بلکه دستمزد این افراد به صورت یک مبلغ ثابت است که در زمان عقد قرارداد بازسازی میان کارفرما و پیمانکار مورد توافق قرار می‌گیرد.

مفاد و بندهای مهم در قرارداد بازسازی ساختمان

 

همچنین بخوانید  چگونه قرارداد را فسخ کنیم؟

مفاد و بندهای مهم در قرارداد بازسازی ساختمان

 

در رابطه با مهمترین مفاد و بندهای قرارداد بازسازی میتوان به چند مورد اشاره کرد:

– مشخصات طرفین قرارداد (کارفرما و پیمانکار)

در این قرارداد باید به کلیه اطلاعات و مشخصات کارفرما و پیمانکار نظیر نام و نام خانوادگی، شماره ملی و آدرس و تلفن اشاره شود.

– موضوع قرارداد بازسازی و محل انجام آن

این یعنی باید در موضوع قرارداد به مشخصات ساختمان و عملیاتی که قرار است به عنوان بازسازی در آن صورت گیرد اشاره شود.

– محاسبات و مشخصات فنی

در قرارداد بازسازی باید به مشخصات فنی و تکنیکال پروژه بر مبنای نقشه‌ها و دستورات صادره از سوی کارفرما و مهندس ناظر اشاره شود.

– هزینه اجرای قرارداد به صورت جزئی و کلی

در قرارداد بازسازی باید به هزینه کلی پروژه بر اساس مبالغ پیش بینی شده از سوی کارفرما اشاره شود. همچنین باید به هزینه جزئی هر یک از امور نیز اشاره شود. برای مثال هزینه لازم برای سیم کشی کل ساختمان، گچ کار یو نازک کاری، اجرای نورپردازی، دیوار چینی، کف کاری و سرامیک کاری، نقاشی و رنگ آمیزی دیواره و غیره باید به طور جزئی اشاره گردد.

5- شرایط پرداخت هزینه قرارداد بازسازی

معمولا شرایط پرداخت هزینه اجرای بازسازی و تعمیر ساختمان به صورت توافقی صورت می‌گیرد. با این حال اغلب پرداخت هزینه به صورت درصدی و در حین انجام کار است که باید در قرارداد بازسازی به آنها اشاره شود.

6- اسناد و مدارک پیمان

در رابطه با اسناد و مدارک پیمان باید به سند قرارداد یا همان پیمان پیش‌رو و نقشه‌های کالی، تفصیلی و اجرایی اشاره کرد.

7- مدت انجام پروژه

از دیگر مفاد مهم در قرارداد بازسازی، مدت انجام پروژه است. این یعنی باید به روزهای لازم برای اجرای بازسازی در قرارداد اشاره شود و تاریخ شروع و خاتمه قرارداد نیز در آن درج شود.

8- دیرکرد طرفین در اجرای پروژه

برای اینکه بتوان از هرگونه سوءاستفاده و تاخیر در اجرای پروژه بازسازی جلوگیری کرد، بهتر است یک بخش با این عنوان در قرارداد بازسازی اختصاص داده شود تا برای هر روز تاخیر، مبلغی به عنوان جریمه در نظر گرفته شود.

همچنین بخوانید  بیمه تامین اجتماعی چیست؟

9- تعهدات کارفرما و تیم پیمانکار

از دیگر بخش‌های مهم در قرارداد بازسازی میتوان به تعهدات طرفین قرارداد بازسازی اشاره کرد.

چند نکته مهم در رابطه با عقد قرارداد بازسازی و تعمیرات ساختمان

 

چند نکته مهم در رابطه با عقد قرارداد بازسازی و تعمیرات ساختمان

 

در صورتی که قصد انعقاد قرارداد بازسازی ساختمان را دارید، بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:
• در قرارداد بازسازی باید آدرس و مشخصات کامل شرکت بازسازی را به درستی درج کنید. این یعنی باید نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، آدرس محل کار، شماره تماس و غیره در قرارداد درج شود.
• در این قراردادها حتما به شخصی که مسئول مستقیم کارها از خارج کردن نخاله‌ها و مصالح تا خرید مصالح و متریال مورد نیاز است، اشاره کنید.
• در رابطه با مدت زمان انجام کلیه کارها بهتر است در قرارداد بازسازی صحبت شود تا از ایجاد بروز مشکل و اختلاف در حین کار جلوگیری شود.
• در صورتی که پیمانکار موظف به خرید لوازم و متریال مورد نیاز است، حتما به کیفیت، برند و قیمت مواد توجه داشته باشید و آن را به قرارداد پیوست نمایید.
• در قرارداد بازسازی به مسئولیت فروش یا دور ریختن مصالح و نخاله‌های ناشی از بازسازی اشاره داشته باشید.
• در رابطه با تمام مراحل و امور مورد نظر همچون نقاشی ساختمان، لوله کشی، خرید و اجرای کاشی و سرامیک، تاسیساتی چون برق کاری، کانال کشی و غیره در قرارداد بازسازی صحبت کنید. همچنین تاریخ شروع و پایان هر یک از این امور را نیز مشخص نمایید.
• مبلغ و هزینه بازسازی را به صورت کامل و صریح در قرارداد درج نمایید.
• برای تضمین خدمات و اطمینان از روند اجرای کار بازسازی میتوانید از ضمانت‌هایی استفاده کنید و به آنها در قرارداد اشاره نمایید. همچنین در نظر گرفتن جریمه یا تشویقی برای روند کار میتواند راهکار خوبی باشد.

جمع بندی

در این مطلب با قرارداد بازسازی ساختمان و انواع آن آشنا شدیم. برای تنظیم این قراردادها باید به نکات حقوقی زیادی توجه داشته باشید تا بتوانید از هرگونه سوءاستفاده و اختلاف در آینده جلوگیری نمایید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها