آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

آیا کارفرما می تواند کارگر معتاد را اخراج کند؟

0/لایک

آیا کارفرما می تواند کارگر معتاد را اخراج کند؟
فهرست محتوا

آیا کارفرما می تواند کارگر معتاد را اخراج کند؟ این سوالی است که بسیاری از کارفرماها هنوز به جواب آن نرسیده اند و این به خاطر تغییر قوانین کشور است که موجب شده تا کارفرما از اخراج کارگر معتاد خیلی آگاه نباشد. گفتنی است که قانون کار بیشتر از کارگران حمایت کرده است و به حق و حقوق آنان رسیدگی و دفاع می کند اما در مواقعی هم به حق و حقوق کارفرما می پردازد و قوانینی را برای دفاع از حقوق کارفرما وضع کرده است؛ مثل اعتیاد کارگران و شرایط اخراج آنها که موضوع مورد بحث ما در این مقاله است.

اخراج کارگران بنا به دلایل مختلفی انجام می شود و کارفرما نیز با توجه به قانون کار می تواند کارگرانی را که مرتکب خطا شده اند و آسیب هایی به سازمان یا شرکت وارد کرده اند را اخراج کند. قانون کار با شرایط و قوانینی که وضع کرده است اخراج کارگران را آسان تر نموده؛ زیرا کارفرما مطابق بندهای آن می تواند پی ببرد که آیا اخراج کارگر صحیح یا خیر و در مقابل کارگر نیز می تواند از اخراج موجه یا غیر موجه خود مطلع شود. اخراج کارگر معتاد یکی از مهمترین موضوعاتی است که قانون کار به آن پرداخته است و در صورت گرایش کارگر به اعتیاد قوانینی وضع شده است.

اگر می خواهید با اخراج کارگران معتاد توسط کارفرما بیشتر آشنا شوید بهتر است تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا با نکات و شرایط اخراج کارگری که به اعتیاد گرایش پیدا کرده است بیشتر آشنا شوید.

اعتیاد کارگر

اعتیاد یکی از معضلات اجتماعی است که ممکن است برخی کارگران در شرایطی قرار بگیرند که درگیر این معضل شوند و به کار خود لطمه ای وارد کنند. اگر اعتیاد کارگران موجب شود که به کسب و کار آسیب هایی وارد شود و وی نتواند این آسیب ها را جبران کند و حتی اقدام به ترک آن هم نکند کارفرما می تواند پرونده را به کمیته انضباطی ارجاع دهد.

همچنین بخوانید  قرارداد اجاره سوله و نکات مهم آن

بنابراین اعتیاد کارگران و ادامه دادن به آن از موضوعاتی است که قانون کار به آن اشاره نموده است و اگر کارگر اقدام به ترک اعتیاد نکند، کارفرما می تواند او را اخراج کند که این اخراج کاملا موجه بوده و کارگر حق اعتراض را ندارد. البته توجه نمایید که اگر کارگر اقدام به ترک اعتیاد نموده و کاملا پاک شود می تواند به ادامه کار بپردازد و دیگر اخراج او موجه نخواهد بود.

ضرورت آزمایش عدم اعتیاد برای استخدام

ضرورت آزمایش عدم اعتیاد برای استخدام

قبل از استخدام کارفرما از کارگر می خواهد که آزمایش عدم اعتیاد بدهد تا در روزهای آتی، شرکت یا سازمان با مشکل مواجه نشود شاید خیلی از کارگران از این درخواست ناراحت شوند ولی این یکی از قوانین موجود قبل از استخدام است که ضروری است تمامی کارگران آن را رعایت کنند.

کارگر معتاد به تنهایی می تواند بخش عمده از کار را متوقف کند و به شرکت یا سازمان ضرر و زیان هایی برساند به همین خاطر توصیه می شود که قبل از هر چیزی از کارگران تست عدم اعتیاد گرفته شود.

قوانین اخراج کارگر از دیدگاه قانون کار

برای اخراج کارگران قوانینی وجود دارد که با رعایت این قوانین می توان اقدام به اخراج کارگر نمود. یکی از مهم ترین قوانین این است که کارفرما باید یک دلیل کاملا منطقی برای اخراج کارگر داشته باشد و اگر نتواند اثبات کند که دلیل وی برای اخراج کارگر منطقی بوده با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد.

اگر کارگر اقدام به تخلف در کار خود کند کارفرما با داشتن مدرک می تواند او را اخراج نماید و کارگر حتی اگر هم علیه کارفرما شکایت کند باز هم بی فایده است.

اعتیاد کارگران یکی از موضوعات بسیار مهمی است که کارفرما اگر متوجه آن شود می تواند اقداماتی علیه کارگر انجام دهد و حتی قوانینی نیز برای اخراج کارگر درگیر اعتیاد وضع شده است که کار کارفرما برای اخراج کارگر آسان تر شده است.

همچنین بخوانید  آیا هزینه درمانی کارگر با کارفرما است؟

اخراج کارگر معتاد توسط کارفرما

اخراج کارگر معتاد توسط کارفرما

اعتیاد افراد در جامعه امروزی همچنان رو به افزایش است و اعتیاد به دلیل مشکلات روانی است که برای افراد مختلف پیش آمده است اما به عنوان یک کارفرما باید بدانید که اگر کارگری درگیر اعتیاد شده است باید به او کمک کنید تا بتواند اقدام به ترک اعتیاد کند. توجه کنید که کارگران قشر مهم جامعه هستند و وجود هر یک از آنها موجب رشد کسب و کارها می شود به همین خاطر باید از این قشر حمایت کنید و در حد توان خود کارگر معتاد را وادار به ترک اعتیاد کنید.

اگر اعتیاد کارگر تا جایی ادامه پیدا کند که به کسب و کار لطمه ای وارد شود کارفرما می تواند به صورت کاملا قانونی وی را اخراج کند اما اگر حس می کنید که کارگر خود میل و تمایل زیادی به ترک اعتیاد دارد باید به او کمک کنید تا بتواند این مشکل را حل نماید.

اخراج کارگر معتاد هم موجب ایجاد آسیب به کسب و کار می شود و هم به روند زندگی او لطمه ای وارد می کند به همین خاطر تا جایی که امکان دارد باید از این اخراج جلوگیری نمود.

کدام مرجع به اخراج کارگر معتاد رسیدگی می کند؟

سه مرجع اصلی وجود دارد که علت اخراج کارگران یا موجه و غیر موجه بودن اخراج آنها را بررسی می کند که در این بخش به معرفی این سه مرجع پرداخته ایم.

اگر بین کارگر و کارفرما مشکلی ایجاد شود و ادامه همکاری برای طرفین غیر ممکن باشد این اخراج و رسیدگی توسط شورای کار مورد بررسی قرار می گیرد و اگر قرار بر اخراج کارگر باشد باید در ابتدا کارفرما دستمزد و سنوات وی را پرداخت نماید.

اگر در شورای کار این اختلاف و درگیری حل نشد و هنوز هم میان کارگر و کارفرما مشکلاتی بود این اختلافات به هیات تشخیص اداره کار می رسد. پس اگر کارگری درگیر اعتیاد باشد و کارفرما اقدام به شکایت علیه وی نماید این پروسه می تواند در این مرجع رسیدگی شود.

همچنین بخوانید  انواع بیمه تامین اجتماعی و شرایط پوششی آن به چه صورت است؟

در نهایت یک رای برای اختلاف میان کارگر و کارفرما صادر می شود که این رای آخرین حکم است و در حقیقت هیات حل اختلاف اداره کار این رای را صادر می کند.

عوامل موثر بر گرایش کارگران به اعتیاد

عوامل موثر بر گرایش کارگران به اعتیاد

اعتیاد یکی از معضلات هر جامعی است که کشور ما سالهاست درگیر این معضل است و در حقیقت طبق آمار به دست آمده این اعتیاد همچنان رو به افزایش است. به جرات می توان گفت که یکی از مهم ترین دلایل اعتیاد افراد به خاطر مشکلات اقتصادی جامعه است و کارگران به دلیل قرار گرفتن در تنگنای شدید و فشار روانی بالا به اعتیاد روی آورده اند.

اما نکته اینجاست که کارگرانی که به تازگی دچار این اعتیاد شده اند می توانند به آسانی ترک کنند؛ بنابراین به جای اخراج وی می توان به او کمک کرد تا با ترک اعتیاد دوباره بتواند به کار و حرفه ای که به آن علاقه مند است مشغول شود.

جمع بندی

پیشتر راجع به اعتیاد کارگران خواندید و حالا می دانید که به عنوان یکی کارفرما می توانید اقدام به اخراج کارگر معتاد کنید اما توجه کنید که این اخراج لطمه ای به کسب و کار وارد می کند و مشکلاتی برای وی به وجود می آورد؛ زیرا کمبود یا حذف نیرو موجب کند شدن چرخه کسب و کار می شود و بهره وری را کاهش می دهد، همچنین موجب ایجاد مشکل در خانواده ها می شود به همین خاطر بهتر است تا در حد توان برای ترک اعتیاد کارگران اقداماتی را انجام داد.

اما اگر حس می کنید که ترک اعتیاد برای کارگر میسر نیست و کارگر درگیر این اعتیاد است و تمایلی به ترک آن ندارد می توانید به صورت کاملا قانونی وی را اخراج کنید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها