آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

چگونه قرارداد موقت را به دائم تبدیل کنیم؟

0/لایک

چگونه قرارداد موقت را به دائم تبدیل کنیم؟
فهرست محتوا

تبدیل قرارداد موقت به دائم موضوع بسیار مهمی می باشد که ذهن اکثر افراد و کارفرما ها را به خود مشغول می کند. در واقع مهم ترین مسئله ای که در اداره ها شرکت ها و یا حتی کارگاه ها بین کارگران، کارمندان و کارفرما ها مطرح می شود و ذهن آن ها را به خود مشغول می‌کند این است که چگونه قرارداد موقت را به دائم تبدیل کنیم؟

براساس چه اصولی و چگونه قرارداد موقت را به دائم تبدیل کنیم؟

 

براساس چه اصولی و چگونه قرارداد موقت را به دائم تبدیل کنیم؟

 

برخی از قراردادها بر اساس مفاد قبلی‌شان به صورت خودکار قابلیت تمدید دارند. اما اگر این تمدید برای بار دوم به صورت خودکار رخ دهد و مدت زمان قرارداد خودکار اولیه نیز به اتمام برسد، در صورت رضایت، کارفرما و کارمند می توانند به همکاری ادامه دهند و در چنین شرایطی قرارداد کاری موقت، به قرارداد دائم تبدیل خواهد شد.

قرارداد کاری چیست؟

طبق ماده ۷ قانون کار، قرارداد کاری یعنی یک قرارداد کتبی و شفاهی که در راستای آن کارمند یا کارگر در قبال دریافت حقوق یک کار را برای مدت موقت یا غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد و موظف است که به این قرارداد پایبند باشد.

قرارداد کاری چه شرایطی دارد؟

اگر به دنبال این موضوع هستید که بدانید چگونه قرارداد موقت را به دائم تبدیل کنیم؟ یا قرارداد کاری چه شرایطی دارد؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

همانطور که در ابتدا ذکر شد قرارداد یک سند است که بین کارفرما و کارمند یا کارگر منعقد می‌ شود و توافقات شغلی در آن ذکر می شود. و هم کارمند و هم کارفرما موظف هستند که به مفاد قرارداد عمل کنند.

همچنین بخوانید  آیا هزینه درمانی کارگر با کارفرما است؟

در قرارداد کاری باید تمام دغدغه های کارمند و کارفرما عنوان شود. این دغدغه‌ ها می‌ تواند شامل ساعت کاری، میزان حقوق، وضعیت دریافت حقوق، بیمه، شرح وظایف دو طرف و غیره باشد. تا بدین ترتیب دو طرفی که قرارداد را منعقد می کنند، بر اساس قانون و تعهدی که انجام دادند، به اصول قرارداد پایبند باشند.

انواع قرارداد های کاری:

 

انواع قرارداد های کاری

 

بعد از این که دانستیم، چگونه قرارداد موقت را به قرارداد دائم تبدیل کنیم؟ باید با انواع قرارداد های کاری نیز آشنا شویم. زیرا هر یک از این قرارداد ها اصول خود را دارا هستند و ویژگی‌ های خاص خود را دارند.

قرار داد کار دائمی:

قرارداد کاری دائم یا غیر موقت، به قراردادی گفته می‌ شود که مدت زمان مشخصی برای قرارداد تعیین نشده است و این مسئله می‌تواند نکته مثبتی برای کارمندان و کارگران باشد.

قرارداد کاری دائمی به همراه خود مزایای شغل ثابت را برای فرد به همراه خواهد داشت و هر چقدر که تعداد سنوات کاری افزایش پیدا کند میزان مزایای کارمند یا کارگر نیز افزایش پیدا خواهد کرد. چنین فردی بعد از پایان کار و بازنشسته شدن هم می‌تواند از خدمات صندوق تامین اجتماعی استفاده کند.

قرارداد کار موقت:

یکی از انواع پر تکرار قرارداد های کاری، قرارداد کار موقت می باشد. در این قرارداد با توجه به ماهیت کار مفاد مورد نظر ذکر می‌ شود. و دوره و زمان مشخصی در متن قرارداد نوشته خواهد شد.

نکته ی مهمی که در رابطه با قرارداد کار موقت وجود دارد این است که تا زمان انتهای قرارداد هیچکس از طرفین قدرت حق فسخ قرارداد را نخواهند داشت. اما قرارداد کار موقت هم مزایایی دارد.

همچنین بخوانید  وکیل اداره کار به چه کسی گفته می شود و چه وظیفه ای دارد؟

قرارداد کار معین:

قرارداد کار معین به قراردادی گفته می‌ شود که برای انجام یک کار مشخص و معین منعقد می‌ شود.

برای نمونه کارفرما ابزار و وسایل لازم را در اختیار کارمند قرار می‌ دهد تا در مدت زمان مشخصی کاری را انجام دهد.

اگر قرارداد کار معین بیشتر از یک سال ادامه پیدا کند کارفرما وظیفه دارد که برای هر سال سابقه کار بر اساس آخرین حقوق مبلغ معادل یک ماه حقوق را به عنوان مزایای پایان کار به کارمند بدهد.

تمدید قرارداد به چه صورت است؟

اکنون به خوبی دانستیم که چگونه قرارداد موقت را به دائمی تبدیل کنیم؟ بهتر است که با تمدید قرارداد کار نیز آشنا شویم.

باید بدانید که گاهی اوقات بعد از تمام شدن قرارداد، کارفرما از کارمند خود رضایت کامل دارد و علاقه دارد یک قرارداد جدید با او امضا کند این قرارداد جدید جدید در صورتی که شرایطی مانند قرارداد قبلی داشته باشد تمدید قرارداد نامیده خواهد شد.

در برخی از موارد نیز ممکن است بعد از پایان قرارداد در زمان معین، کارمند به کار خود ادامه دهد و هیچ اعتراضی نداشته باشد. کارفرما نیز به وظایف خود پایبند باشد. مطابق با قوانین وزارت کار در این شرایط تمدید خودکار قرارداد اتفاق خواهد افتاد. مدت زمان قرارداد خودکار برابر با مدت زمان قرارداد اولیه خواهد بود.

نکته ای که در این رابطه وجود دارد این است که هرگز تمدید خودکار قرارداد به منزله ی دائمی شدن قرارداد نخواهد بود. و تبدیل قرارداد کار موقت به دائمی باید با یک قرارداد جداگانه و با رضایت کارفرما انجام شود.

همچنین بخوانید  ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل

نقش قرارداد کاری در ایجاد احساس مسئولیت پذیری

 

نقش قرارداد کاری در ایجاد احساس مسوولیت پذیری

 

قانون کار نقش پر رنگ در حسابداری دارد و فقط بخشی از آن نیست. هر فردی به عنوان کارمند و کارفرما باید بر اساس قوانینی که وزارت کار عنوان می‌کند فعالیت کند و بهتر است که تمام افرادی که مشغول به کار هستند با این قوانین آشنا باشند و بر آن ها تسلط پیدا کنند.

تسلط بر قوانین کار و نوع قرارداد کمک می‌ کند تا محاسبات دقیق انجام دهید و مطمئن باشید که به حقوق واقعی خود می رسید. و به این ترتیب می توانید مسئولیت خود را به خوبی انجام دهید. و به افزایش احساس مسئولیت پذیری شما کمک شایانی خواهد کرد.

بسیاری از افراد به صورت نا آگاهانه قدم در راه کار می گذارند. و ممکن است که در چنین شرایطی به حقوق واقعی خود نرسند. اما اگر شما به تمام قوانین وزارت کار آشنایی داشته باشید در مقابل بی قانونی ها و ناحقی ها ایستادگی می کنید و می توانید به خوبی از حق خود دفاع کنید.

 فرقی نمی کند قرارداد شما دائمی، موقت یا معین باشد. تحت هر شرایطی وظیفه دارید که به قرارداد خود تعهد کامل داشته باشید و هرگز از عمل به مفاد ذکر شده در متن قرارداد سرباز نزنید.

 اکنون که متوجه شدیم چگونه قرارداد موقت را به دائمی تبدیل کنیم می توانیم در مواقع لزوم با آگاهی و دانش کامل در این زمینه قدم برداریم.

جهت مشاوره و اطلاعت بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها