آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد کار سه ماهه با یکساله چه تفاوتی دارد؟

2/لایک

قرارداد کار سه ماهه با یکساله چه تفاوتی دارد؟
فهرست محتوا

قرارداد نوعی سند برای افراد محسوب می شود که از بروز مشکلات جلوگیری می کند بنابراین عقد قرارداد برای هر کارگر و کارفرمایی الزامی است، تنظیم قرارداد کار چه به صورت سه ماهه و چه به صورت سالانه برای هر کسی ضروری است و اصلا نباید از تنظیم آن سرپیچی کرد زیرا باعث بروز مشکلاتی جدی خواهد شد.

تفاوت قرارداد کار سه ماهه و یکساله یکی از مباحثی است که افراد با آن خیلی آشنا نیستند و نمی دانند که باید چه نوع قراردادی تنظیم شود، بستن قرارداد کار با توجه به نوع شغل و هدف هایی که کارفرما از استخدام کارگر دارد صورت می گیرد برخی کارفرماها با توجه به شغل نیاز به کارگر با قرارداد دائمی دارند و در مقابل برخی دیگر نیازمند به کارگری با قرارداد موقت هستند.

ادامه این مقاله به درک مفهوم قرارداد کار سه ماهه و قرارداد کار یک ساله اشاره می کند و تفاوت بین این دو قرارداد بیان شده است بنابراین برای آگاهی هر چه بیشتر همراه ما باشید.

اهمیت تنظیم قرارداد پیش از شروع کار

طبق قانون کار بستن قرارداد بین کارگر و کارفرما در هر حوزه ای واجب است بنابراین بدون در نظر گرفتن شغل و مدت کار باید نوعی قرارداد تنظیم شود تا با این کار از بروز مشکلات جلوگیری شود و در صورت ایجاد مشکل بتوان به راحتی با وجود این سند هر یک را حل کرد.

همانطور که میدانید تنظیم قرارداد کار پیش از شروع کار ضروری است بنابراین هر کارفرمایی موظف است که یک قرارداد قانونی با توافق کارگر تنظیم کند تا از بروز مشکلات جلوگیری شود، خیلی از کارفرمایان به عقد قرارداد توجهی نمی کنند و با بروز مشکلات و خسارات تازه متوجه می شوند که چه اشتباهی کرده اند.

برخی افراد هم هستند که آشنا یا فامیل صاحب کار یا کارفرما هستند و فکر می کنند به خاطر این آشنایی بهتر است قراردادی بسته نشود و همانطور به ادامه کار در این سازمان بپردازند یا اینکه توان بیان این موضوع را نداشته باشند اما در هر صورت اگر قراردادی ثبت نشود مشکلاتی ایجاد می شود به همین خاطر عقد قرارداد در هر صورت واجب است.

همچنین بخوانید  جرایم و مجازات‌ها در امور کار

انواع مدت قرارداد کار

 

انواع مدت قرارداد کار

 

حال ممکن است یک سوال برای شما پیش بیاید که آیا برای هر کاری و هر مدتی باید یک نوع قرارداد تنظیم کرد یا خیر؟ بسته به نوع شغل و مدت آن قراردادهای مختلفی تنظیم می شود که قرارداد کار سه ماهه و یک ساله بیشترین تقاضا را دارند یعنی بیشتر افراد برای تنظیم قرارداد به سمت این دو می روند که در ادامه با این قراردادها بیشتر آشنا می شوید.

 

قرارداد کار سه ماهه چیست؟

منظور از قرارداد کار سه ماهه نوعی قرارداد آزمایشی است که کارفرما و کارگر توافق می کنند در مدت معلوم کارگر مشغول به کار در یک سازمان به صورت آزمایشی شود بنابراین تنظیم این نوع قرارداد که به صورت آزمایشی است مدت مشخصی دارد و تاریخ شروع و پایان آن باید ذکر شود.

یکی از بهترین مزایای تنظیم قرارداد کار سه ماهه این است که کارفرما می تواند کارگر را به خوبی بسنجد و او را آزمایش کند و اگر از نحوه کار کارگر راضی بود و با خصوصیات او آشنا شد بتواند در پایان قرارداد نوعی قرارداد دائمی با او ببندد تا کارگر به صورت دائمی در سازمان مشغول به کار شود.

قرارداد کار سه ماهه جزو قرارداد های قانونی است که مشمول بیمه می شود بنابراین کارفرما موظف است کارگر را بیمه کند تا از مزایای آن برخوردار شود، پرداخت حقوق و مزایای کارگر نیز در این سه ماه باید به صورت کامل پرداخت شود بنابراین اگر کارگر بیمه نشود و یا حق و حقوق خود را به صورت کامل پرداخت نکند می تواند از کارفرما شکایت کند.

همچنین بخوانید  اهمیت عنوان شغلی در لیست بیمه

قرارداد کار یکساله چیست؟

 

قرارداد کار یکساله چیست؟

 

قرارداد کار یکساله همانطور که از اسم آن مشخص است به صورت سالانه بسته می شود و پس از پایان این قرارداد کارفرما می تواند قرارداد را تمدید کند که این بستگی به رضایت او از کارگر دارد هر چقدر که کار به خوبی و به نحو احسن انجام شود تمدید قرارداد کار هم مطمئن تر است یعنی کارگر مطمئن از تمدید آن است.

قرارداد کار یکساله نیز قانونی است و کارگر حق دریافت بیمه، حقوق، عیدی، پاداش، حق مسکن، حق اولاد و… را دارد که کارفرما موظف به پرداخت هر یک از اینها است؛ اما در برخی مواقع دیده می شود که کارفرما اقدام به پرداخت حقوق و مزایای کارگر نمی کند و کارگر می تواند با در دست داشتن مدرک و سند قرارداد از وی شکایت کند.

بستن قرارداد به صورت یکساله به عنوان یکی از رایج ترین نوع قراردادها شناخته شده است و خیلی از کارفرماها و صاحب کاران از این قرارداد برای کار خود استفاده می کنند، البته این نکته را فراموش نکنید که با توجه به حوزه کاری تان باید قرارداد یکساله را تنظیم کنید و اگر فکر می کنید نیاز به مدت کمتری است باید به سراغ قراردادهایی که مدت کمتری دارند بروید.

تفاوت های قرارداد کار سه ماهه با یکساله

تا اینجا متوجه شده اید که قرارداد کار سه ماهه چیست و قرارداد کار یکساله چیست اما نوبت آن رسیده که با برخی از تفاوت های این دو آشنا شوید تا هنگام تنظیم قرارداد چه به عنوان کارگر و چه به عنوان کارفرما از این قراردادها و تفاوت هایشان آگاه شوید که در ادامه به تفاوت های آنها اشاره کرده ایم.

یکی از مهمترین تفاوت های قرارداد کار سه ماه و یکساله مدت آن است، قراردادی که سه ماهه تنظیم می شود آزمایشی است و دارای یک تاریخ شروع و یک تاریخ پایان است و طبق این تاریخ حقوق و بیمه کارگر پرداخت می شود و در مقابل قرارداد یکساله که دائمی تلقی می شود هم همین است و حق و حقوقی حتی بیشتر از قرارداد سه ماهه دارد.

همچنین بخوانید  کارشناس اداره کار در هشتگرد

با بروز مشکل و نیاز به فسخ قرارداد از سوی کارفرما وی باید تمامی حق و حقوق کارگر را پرداخت نماید و مزد او را در دوره آزمایشی به صورت کامل پرداخت کند اما اگر کارگر اقدام به فسخ قرارداد کند فقط می تواند مزد روزهای کارکرد خود را دریافت کند و مزد کل دوره به او تعلق نمی گیرد.

قرارداد کار سه ماهه به قرارداد کار آزمایشی و حتی موقت شهرت دارد و پس از پایان این دوره یا همکاری صورت می گیرد یا عدم همکاری طرفین دیده می شود که در صورت وجود همکاری، کارفرما باید قرارداد دائمی با کارگر تنظیم کند اما اگر قرارداد یکساله باشد می توان دوباره همان قرارداد را تمدید کرد.

بنابراین تفاوت هایی بین قرارداد کار سه ماهه و یکساله وجود دارد که طرفین با توافق یکدیگر باید بهترین نوع قرارداد را که نیاز به حوزه شغلی است تنظیم کنند.

جمع بندی

تنظیم قرارداد پیش از شروع هر کاری ضروری است بنابراین بدون در نظر گرفتن رابطه دوستانه و فامیلی و کنار گذاشتن تعارف ها قبل از شروع کار قراردادی تنظیم کنید زیرا این قرارداد کار نوعی سند است که شما را از مشکلات مختلف نجات می دهد و موجب می شود تا در هنگام بروز مشکل با در دست داشتن این سند از وقوع مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.

برای انجام هر کاری با توجه به مدت آن باید بهترین نمونه قرارداد را تنظیم کنید حال این قرارداد می تواند سه ماهه باشد و یا یک ساله که مدت آن با توجه به حوزه کاری و توافق طرفین مشخص می شود و سپس با توجه به آن قرارداد تنظیم می شود.
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
احمد شریفی

باسلام
آیا کارفرما حق دارد بعد از دوره آزمایشی همچنان به بستن قراردادهای یک ماهه دو ماهه و سه ماهه وباز از اول دوباره یک ماهه و دو ماهه و سه ماهه همچنان این قراردادها را سالها تکرارکند نظر قانون چیست ؟
با تشکر