آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

عدم ارائه نسخه دوم قرارداد به کارگر

1/لایک

عدم ارائه نسخه دوم قرارداد به کارگر
فهرست محتوا

عدم ارائه نسخه دوم قرارداد به کارگر مشکلی است که امروزه بسیاری از کارگران با آن مواجه هستند و تعداد کارفرمایانی که از این ترفند استفاده می کنند بسیار افزایش یافته است زیرا کارفرما به این باور دارد که کارگر نیاز به ارائه نسخه دوم قرارداد ندارد و با ارائه آن موجب ایجاد قدرت در آنها و ضعف در خود می شود.

تنظیم قرارداد یکی از مهمترین کارهایی است که قبل از استخدام افراد با توافق بین کارگر و کارفرما صورت می گیرد که این قرارداد باید مطابق نیاز کارگر و توان کارفرما تنظیم شود به همین خاطر ضروری است که برای بستن این قرارداد افراد به توافق نهایی برسند و سپس نسخه ای از آن به دست کارگر برسد اما در مواقعی شاهد آن هستیم که ارائه نسخه دوم قرارداد به کارگر صورت نمی گیرد و مشکلاتی ایجاد می کند.

ما در ادامه این مقاله به موضوع عدم ارائه نسخه دوم قرارداد به کارگر می پردازیم تا با برخی قوانین و اصول کار بیشتر آشنا شوید.

کارگر کیست؟

 

کارگر کیست؟

 

در ابتدا ضروری است که کارگر را بشناسید و از نقش او در سازمان ها مطلع شوید؛ کارگر فردی است که برای رسیدن به اهداف یک سازمان در آنجا مشغول به انجام کاری مشخص می شود و برای انجام این کار حقوق و دستمزد کاملا مشخصی دریافت می نماید این فرد به عنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان مشغول به کار است و باید فقط وظیفه ای که برای او مقرر شده است را انجام دهد.

کارفرما کیست؟

کارفرما فردی قدرتمند و بزرگ در سازمان است که مسئولیت رهبری افراد زیر مجموعه را برای رسیدن سازمان به اهداف خویش به عهده می گیرد، او به عنوان یکی از شخصیت های اصلی و قوی در سازمان نیاز به دانش و تجربه بالا دارد تا بتواند از تعهدی که داده است به خوبی بر بیاید.

همچنین بخوانید  ثبت شکایت آنلاین کارگران چگونه است؟

رابطه میان کارگر و کارفرما

 

رابطه میان کارگر و کارفرما

 

رابطه بین کارگر و کارفرما رابطه ای کاملا دوسویه است؛ کارگر به عنوان یکی از اشخاص سازمان مسئولیتی را بر عهده می گیرد و برای رسیده به اهداف سازمان و طبق نظر کارفرما کارهایی را انجام می دهد و در مقابل کارفرما نیز مسئول پرداخت حقوق و دستمزد، مزایا، پاداش، حق اولاد، حق مسکن، مرخصی و… کارگر است و تمامی نکات و شیوه انجام کار را در اختیار او قرار می دهد؛ ایندو فرد باید با ایجاد رابطه ای خوب و درست سازمان را به اهدافش برسانند.

اگر مشکلی در کار ایجاد شود و کارگر نتواند به خوبی از عهده مسئولیتی که دارد بر بیاید، کارفرما می تواند از او شکایت کند و در مقابل اگر کارفرما به درستی و در زمان مقرر حقوق و مزایای کارگر را پرداخت ننماید، کارگر می تواند با در دست داشتن قرارداد از کارفرما شکایت کند.

بستن قرارداد با کارگر

تنظیم قرارداد کار یکی از مهمترین قوانین کار است که بیان می کند کارگر و کارفرما با توافق بین خود باید اقدام به عقد قرارداد کنند و این قرارداد باید به همان گونه ای تنظیم شود که قانون کار به افراد می گوید و باید تمامی نکات مهم کار در آن لحاظ شود تا در زمان بروز مشکل افراد بتوانند با استفاده از این قرارداد از بروز مشکلات جدی تر و حادتر جلوگیری نمایند.

تنظیم قرارداد یکی از مهمترین کارهایی است که قبل از شروع کار باید به آن پرداخته شود و نسخه ای از آن به دست کارگر سپرده شود بنابراین فقط کارفرما حق داشتن نسخه قرارداد را ندارد بلکه باید کارگر نیز نسخه از آن داشته باشد.

دلیل عدم تحویل قرارداد به کارگر

 

دلیل عدم تحویل قرارداد به کارگر

 

متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از کارگران نسخه دوم قرارداد را ندارند و برای دریافت آن با کارفرما به مشکلاتی خورده اند زیرا کارفرما به این موضوع پی برده است که اگر نسخه دوم قرارداد را به کارگر ندهد او می تواند هر زمان که بخواهد کارگر را اخراج کرده و خاتمه قرارداد کار داشته باشد و حق و حقوق او را نیز پرداخت نکند.

همچنین بخوانید  خاتمه قرارداد کار به چه صورت است؟

شاید این روش کار خیلی مساعد نباشد و خیلی ها بگویند که تن به این شیوه کار نمی دهند اما با وجود بیکاری و افزایش تعداد جوانان تحصیل کرده شاهد این هستیم که خیلی از افراد با آگاهی از این موضوع به سمت این کارها می روند و ممکن است در ادامه کار هم به مشکل بر بخورند.

خیلی از کارفرماها نسخه دوم قرارداد را به کارگر نمی دهند تا بتوانند به راحتی او را از کار اخراج کنند و مسئولیتی که دارند را کنار بگذارند اما این کاملا غلط است و کارگر بدون داشتن نسخه دوم قرارداد نیز می تواند در صورت داشتن مدارک و شواهدی درست و منطقی از کارفرما شکایت کند.

اما عدم تحویل قرارداد به کارگر و ایجاد مشکلات برای آنها به همین آسانی نیست و کارگر نیز حق و حقوقی دارد که باید به آن توجه کرد بنابراین به همین راحتی نمی توان از حق و حقوق کارگر چشم پوشی کرد.

انجام شکایت از کارفرما بدون قرارداد

اگر کارفرما با عدم ارائه نسخه دوم قرارداد به کارگر موافقت کند و در هنگام بستن قرارداد نسخه ای به کارگر تحویل ندهد موجب می شود تا در هنگام بروز مشکل کارگر بتواند از کارفرما شکایت کند، شاید به نظر کارفرما، کارگر نتواند از  کارفرمای خود شکایت کند و حق و حقوق خود را دریافت نماید اما در برخی مواقع این امکان وجود دارد.

اگر کارفرما حق و حقوق کارگر را به موقع پرداخت نکند و از آن سرپیچی کند کارگر حتی بدون داشتن نسخه دوم از قرارداد می تواند از او شکایت کند، البته این کار زمانی بکار می آید که کارگر مدارک و شواهدی در اختیار دارد و می تواند از طریق آن گفته های خود را اثبات نماید و کارفرما را متخلف کند.

همچنین بخوانید  کمک هزینه کفن و دفن تامین اجتماعی به چه صورت است؟

پس از اینکه کارگر شکایت کرد و طبق شواهد و مدارک موجود رابطه وی با کارفرما مشخص شد هیات تشخیص اقدام به صدور رای می کنند، این رای باید رسیدگی شود و در صورت درست بودن آن به اجرا در می آید و اگر کارفرما متخلف باشد، کارگر می تواند اجرای رای را از محاکم دادگستری تقاضا نماید.

مدارک مورد نیاز برای انجام شکایت

 

مدارک مورد نیاز برای انجام شکایت

 

حکم مربوط به استخدام

رسید، فیش های مربوط به پرداخت حقوق و چک بین بانکی

کارت بهداشت از جانب نهاد بهداشت برای محیط کار

ارائه آراء صادر شده از جانب هیئت تشخیص

درخواست بازرسی و انجام تحقیقات لازمه

دریافت استشهادیه از کارگران و همکاران سازمان

استناد به برگه مرخصی

هزینه شکایت از کارفرما

شاید خیلی از کارگران نگران هزینه شکایت از کارفرما باشند و فکر کنند برای این کار باید هزینه های بسیاری پرداخت نمایند اما نباید هیچگونه نگرانی از بابت هزینه های شکایت از کارفرما باشید زیرا در صورت صحت گفته های خویش و متخلف بودن کارفرما وی باید تمامی هزینه ها را پرداخت نماید، یعنی علاوه بر اینکه نیاز است تمامی حق و حقوق کارگر پرداخت شود ضروری است که هزینه شکایت و وکیل نیز پرداخت شود.

جمع بندی

اگر به عنوان یک کارفرما بخواهید با عدم ارائه نسخه دوم قرارداد به کارگر این تفکر و عقیده را داشته باشید که انجام این کار مشکلاتی در پی ندارد و کارگر به عنوان قشر ضعیف جامعه نمی تواند از حق و حقوق خود دفاع کند کاملا اشتباه است و برای جلوگیری از بروز برخی مشکلات و خطرها ضروری است که حتما نسخه از قرارداد به کارگر داده شود تا او نیز به مانند دیگر کارگر ها در سازمان های مختلف دارای حق و حقوقی مشخص و معین باشد و دیگر نیاز به هیچگونه تنش و درگیری در سازمان نباشد.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها