آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد کارگزاری مالی به چه معناست؟

0/لایک

قرارداد کارگزاری مالی
فهرست محتوا

قرارداد کارگزاری مالی از انواع قراردادهای بسیار مهم است که در مواقعی که شرکت‌ها یا اشخاص حقیقی قصد تامین پول از طریق کارگزاری داشته باشند، از آن استفاده می‌کنند. از آنجایی که این قراردادها اهمیت و حساسیت زیادی دارند، باید در نوشتن و تنظیمشان به نکات مهمی توجه شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی قرارداد کارگزاری مالی بپردازیم و با نکات حقوقی مهم آن آشنا شویم.

قرارداد کارگزاری مالی چیست؟

این روزها شاهد قراردادهای زیادی هستیم که از هر یک از آنها باید در شرایط به خصوصی استفاده شود. وجود قرارداد باعث می‌شود تا از ایجاد هرگونه مشکل و سوءاستفاده جلوگیری شود و افراد نسبت به وظایف و مسئولیت‌های خود همواره آگاهی داشته باشند. یکی از انواع قراردادهای مهم هم قرارداد کارگزاری مالی است. این قرارداد در مواقعی که شرکت‌ها یا اشخاص حقیقی قادر به تامین بودجه مالی نیستند و قصد تامین پول و اخذ تسهیلات بانکی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال اگر شرکتی در تامین منابع مالی خود به مشکل خورده باشد، میتواند برای جلوگیری از ورشکسته شدن خود به سراغ سرمایه گذاران برود و از این طریق به افزایش نقدینگی خود بپردازد.

پس در این ماجرا یک طرف اشخاصی هستند که به نقدینگی احتیاج دارند تا بتوانند از طریق آن به حل مشکلات مالی خود بپردازند. از سوی دیگر هم اشخاصی هستند که از نقدینگی و سرمایه زیادی برخوردار هستند و برای رسیدن به سود از طریق سرمایه‌ گذاری، آن را در اختیار افراد متقاضی قرار می‌دهند. اشخاصی که سرمایه خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند، پس از یک برهه زمانی اصل پول خود را به همراه سود مورد نظر دریافت می‌کنند.

سرمایه گذاران در قراردادهای کارگزاری مالی چه کسانی هستند؟

 

سرمایه گذاران در قراردادهای کارگزاری مالی چه کسانی هستند؟

 

شاید برایتان سوال است که سرمایه گذاران قرارداد کارگزاری مالی چه اشخاصی هستند و چگونه میتوان آنها را پیدا کرد؟ در این رابطه باید در ابتدا اشاره کرد که در حال حاضر بانک‌های دولتی و خصوصی، موسسات، شرکت‌ها و غیره، منابع مالی لازم را برای اشخاص مختلفی تامین کرده و در اختیار آنها قرار می‌دهند. اشخاصی هم که این مال را دریافت می‌کنند، میتوانند از نوع حقیقی یا حقوقی باشند. در رابطه با نحوه تامین مال و سرمایه هم باید اشاره کرد که این تامین مالی میتواند به صورت وام یا به شکل تسهیلات باشد که نوع آن هم در قرارداد کارگزاری مالی معمولا ذکر می‌شود.

همچنین بخوانید  ثبت شکایت آنلاین کارگران چگونه است؟

حال سوال دیگری که مطرح میشود این است که چگونه میتوان به این شرکت‌ها یا موسسات خیلی زود دسترسی پیدا کرده و از طریق آنها سرمایه لازم را تامین کرد؟ در پاسخ به این سوال باید اشاره شود که در حال حاضر کارگزاری‌هایی تحت عنوان کارگزاری مالی به فعالیت مشغول هستند و به عنوان واسطه میان متقاضیان سرمایه و سرمایه گذاران فعالیت می‌کنند. این یعنی کارگزاری مالی بین موسسات سرمایه گذار و اشخاص متقاضی آشنایی و وساطت ایجاد کرده و میان آنها ارتباط برقرار می‌کند. پس از این کار هم کمیسیون خود را دریافت می‌نماید. در واقع قرارداد کارگزاری مالی با این دسته از اشخاص نوشته می‌شوند و به همین منظور اهمیت زیادی دارند.

طرفین قرارداد کارگزاری مالی

همانطور که اشاره کردیم اشخاص متقاضی افرادی حقیقی یا حقوقی هستند که به پول و سرمایه نیاز دارند. سرمایه گذار هم شرکت یا موسسه‌ای است که سرمایه لازم را در اختیار این دسته از افراد قرار می‌دهد. حال در رابطه با طرفین قرارداد کارگزاری مالی باید اشاره شود که یکی از طرفین قرارداد، خود کارگزار است که نفر اول قرارداد نامیده می‌شود. شخص دوم هم همان متقاضی است که نفر دوم قرارداد نامیده می‌شود. همانطور که مشخص است شخص سرمایه‌گذار در این قرارداد نقشی ندارد.

کارگزار و شخص متقاضی در قرارداد کارگزاری مالی، میتوانند هر دو از نوع حقیقی یا حقوقی باشند. این یعنی برای این کار میتوان هم به شرکت‌های کارگزاری و هم به اشخاص کارگزار مراجعه کرد. البته اشخاص کارگزار باید از مجوزهای لازم در این زمینه برخوردار باشند.

بندها و مفاد قرارداد کارگزاری مالی

 

همچنین بخوانید  قرارداد رستوران و نکات مهم آن

بندها و مفاد قرارداد کارگزاری مالی

 

همچون هر قراردادی، قرارداد کارگزاری مالی هم دارای یک سری بندها و بخش‌های ضروری است که باید به آنها اشاره شود. در اینجا به موارد مهم در این رابطه اشاره می‌کنیم:

  • مشخصات طرفین قرارداد

در قرارداد کارگزاری مالی باید به مشخصات شرکت کارگزاری و یا شخص کارگزار اشاره شود. همچنین اشخاص متقاضی نیز باید بسته به حقیقی یا حقوقی بودن خود، اطلاعات لازم را وارد نمایند. برای اشخاص حقیقی نیاز به درج اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، شماره شناسنامه، آدرس و شماره تماس است. اشخاص حقوقی هم باید به ثبت اطلاعاتی مانند نام شرکت، کد اقتصادی، شماره ثبت شرکت، نشانی و شماره تماس بپردازند. در بخش مشخصات، باید به آدرس دقیق به خوبی اشاره شود. چرا که در صورتی که اختلافی میان اعضا به وجود آید و اظهارنامه یا ابلاغیه قضایی برای اشخاص ارسال شود، ممکن است این موارد به دست اشخاص نرسند و از رسیدگی قضایی جا بمانند. بنابراین حتما باید به درج صحیح و کامل آدرس در قرارداد توجه شود.

  • موضوع قرارداد

برای مثال در نمونه قرارداد کارگزاری مالی، موضوع آن را میتوان “خدمات تامین مالی” عنوان کرد. این یعنی موضوع قرارداد نشانگر این است که قرارداد به خاطر تامین سرمایه و منابع مالی لازم منعقد شده است.

  • مدت زمان قرارداد

مدت زمان اعتبار قرارداد بستگی به توافق طرفین دارد و هر دو طرف میتوانند در رابطه با آن به توافق برسند. زمانی هم که قرارداد به تاریخ پایان خود برسد، در صورت تمایل میتواند مورد تمدید قرار بگیرد.

باید در همینجا اشاره شود که زمانی که کارگزار مبلغ مورد نظر را به حساب شخص متقاضی وارد می‌کند، کار بین کارگزار و متقاضی تمام می‌شود. از این مرحله به بعد هر مسئله‌ای که بین شخص متقاضی و سرمایه گذار رخ دهد، خود اشخاص باید به حل آن بپردازند و کارگزار در این زمینه مسئولیتی ندارد. مگر آنکه در رابطه با این موضوع در قرارداد کارگزاری مالی صحبت شده باشد.

  • تعهدات طرفین قرارداد

 

همچنین بخوانید  وکیل اداره کار در کرج

تعهدات طرفین قرارداد

 

هر دو طرفین قرارداد کارگزاری مالی نسبت به هم تعهدات و مسئولیت‌هایی دارند که در قرارداد باید به آنها اشاره شود. در رابطه با تعهدات طرف دوم قرارداد میتوان به ارائه اسناد و مدارکی که کارگزار به آنها نیاز دارد، اشاره کرد. همچنین کارگزار هم مسئولیت‌هایی چون پیگیری موضوع تا انعقاد قرارداد نهایی بین کارگزار و تسهیلات دهنده و همچنین واریز وجه و تامین منابع مالی شخص دوم را بر عهده دارد.

  • مرجع حل اختلاف

با درج مرجع حل اختلاف در قرارداد کارگزاری مالی، در صورتی که اختلافی میان طرفین قرارداد به وجود آید، میتوانند به این مرجع مراجعه کنند و به حل مشکل بپردازند. این موضوع هم بستگی به توافق طرفین دارد. با این حال بهتر است شخصی به عنوان مرجع در نظر گرفته شود که نسبت به امور کارگزاری از دانش و اطلاعات کافی برخوردار باشد تا بتواند به افراد مشاوره‌های خوبی ارائه دهد. همچنین میتوان برای این کار مدت داوری نیز مشخص کرد تا افراد تنها تا یک برهه زمانی پس از اختلاف بتوانند به مرجع حل اختلاف مورد نظر مراجعه نمایند.

  • تضمین قرارداد

از دیگر بخش‌های مهم در قرارداد کارگزاری مالی، تضمین قرارداد است. طرف دوم باید جهت تضمین، 1.5 درصد حق الزحمه تعیین شده که مورد تایید کارگزار است را در نزد او قرار دهد تا در صورت عدم پرداخت حق الزحمه، کارگزار بتواند به وصول آن از این طریق بپردازد.

جمع بندی

در صورتی که اشخاص نیاز به جذب سرمایه برای پیشبرد اهداف خود داشته باشند، میتوانند از طریق کارگزاری‌های مالی معتبر سرمایه گذاران مناسب را پیدا کرده و سرمایه لازم را از آنها دریافت نمایند. برای این کار هم نیاز به عقد و تنظیم قرارداد کارگزاری مالی است که میان اشخاص متقاضی سرمایه و خود کارگزاری منعقد می‌شود. برای انعقاد قرارداد کارگزاری مالی نیاز به توجه به نکات و اطلاعات مهمی است که در این مطلب به آنها اشاره داشتیم. با این حال در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید با کارشناسان آسان کار تماس حاصل فرمایید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها