آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد اجاره سوله و نکات مهم آن

0/لایک

قرارداد اجاره سوله و نکات مهم آن
فهرست محتوا

از انواع قرارداد اجاره یا اجاره نامه، میتوان به قرارداد اجاره سوله اشاره کرد. این دسته از قراردادها برای افرادی مناسب است که صاحب سوله هستند و قصد دارند آن را به اشخاص دیگری اجاره دهند. همچنین کسانی که میخواهند برای فعالیت‌های تولیدی، تجاری یا صنعتی خود به اجاره سوله بپردازند، باید این اجاره نامه را تنظیم کنند. پس قرارداد اجاره سوله اهمیت زیادی دارد و باید برای نگارش آن به نکات حقوقی زیادی توجه شود. در ادامه به بررسی بیشتر این قرارداد پرداخته و به چند نکته مهم در رابطه با آن اشاره خواهیم داشت.

سوله چیست؟

برای پی بردن به قرارداد اجاره سوله یا اجاره نامه سوله، بهتر است در ابتدا با این نوع از سازه‌ها آشنا شویم. سوله به یک فضای نسبتا بزرگی گفته می‌شود که برای فعالیت‌های تجاری و صنعتی قابل استفاده است. در واقع افرادی که قصد دارند به راه اندازی یک کسب و کار جدید بپردازند، اما فضای لازم برای این کار را ندارند، میتوانند از سوله‌های موجود استفاده کنند.

سوله‌ها کاربردهای زیادی دارند و برخی از آنها برای انبار کردن محصولات خود استفاده می‌کنند. اما این سازه‌ها تنها برای این کار مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و کاربردهای دیگری هم دارند. برای مثال از سوله‌ها میتوان به عنوان فضای ورزشی و ورزشگاه، پارکینگ‌های عمومی یا اختصاصی، کارگاه‌های تولیدی و صنعتی،  صنایع نظامی و دفاعی، گلخانه‌، سالن همایش، نمایشگاه‌ها و نمایش فیلم استفاده کرد. برای همین سوله‌ها کاربردهای زیادی دارند و در میان بسیاری از صاحبان کسب و کار محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند. از طرفی خرید یا اجاره مقرون به صرفه سوله باعث شده تا افراد زیادی جذب اجاره آنها شوند. برای اجاره سوله هم باید به تنظیم قرارداد اجاره سوله پرداخته تا بعدا مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.

قرارداد اجاره سوله یا اجاره نامه سوله

 

قرارداد اجاره سوله یا اجاره نامه سوله

 

همچنین بخوانید  کارشناس اداره کار چه کسی است ؟ و مشاوره با او چه اهمیتی دارد؟

قرارداد اجاره سوله همچون هر قرارداد دیگری، یک توافق نامه کتبی محسوب می‌شود که میان دو یا چند شخص میتواند منعقد شود. اشخاصی که به تنظیم این قرارداد می‌پردازند، سوله را برای مدت زمان خاصی از صاحب اصلی سوله اجرا می‌کنند و از آن برای کار مورد نظر خود استفاده می‌نمایند. در اجاره نامه سوله، موجر به صاحب سوله و مستاجر به شخص یا شرکتی که قصد استفاده از سوله را دارد، گفته می‌شود. مستاجر سوله در ازای پرداخت اجاره بهای سوله، میتواند از آن تا پایان اعتبار قرارداد اجاره سوله استفاده نماید. بنابراین اگر قصد دارید از سوله برای یک کسب و کار خاص استفاده کنید و نیاز به اجاره آن دارید، باید پیش از هر کاری به تنظیم اجاره نامه سوله بپردازید. با وجود قرارداد اجاره سوله، شخص یا اشخاص دیگری نمی‌توانند از این سوله استفاده‌ای داشته باشند.

تنظیم قرارداد اجاره سوله به چه صورت است؟

 

تنظیم قرارداد اجاره سوله به چه صورت است؟

 

افرادی که قصد دارند سوله خود را اجاره دهند، باید به تنظیم قرارداد اجاره سوله بپردازند. عده زیادی از افراد از نمونه قرارداد اجاره سوله Word موجود در اینترنت برای این کار استفاده می‌کنند. استفاده از نمونه‌های اینترنتی میتواند برای بسیاری از افراد راهکار خوبی باشد. اما برخی از مفاد این قراردادها با شرایط موجود سازگاری ندارند و نیاز به تغییر پیدا می‌کنند. برای همین بهتر است تنظیم قرارداد اجاره سوله را به افراد حرفه‌ای در این امر بسپارید. در اینجا به نحوه تنظیم و نوشتن قرارداد اجاره سوله اشاره می‌کنیم و مواد و بندهای مهمی که باید در قرارداد درج شود را شرح می‌دهیم.

  • مشخصات طرفین

در قرارداد اجاره سوله همچون هر قرارداد دیگری نیاز به درج مشخصات طرفین یعنی مستاجر و موجر یا همان مالک سوله است. اشخاص در این قرارداد هم میتوانند به صورت حقیقی یا حقوقی باشند. در صورتی که شخص حقیقی باشد، نیاز به درج اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس، کد پستی و شماره تماس است. در صورتی هم که شخص از نوع حقوقی باشد، باید به اطلاعاتی چون نام شرکت، کد اقتصادی، شماره ثبت، نشانی شرکت و تلفن اشاره شود. بنابراین این موضوع باید مورد توجه قرار گرفته شود و اطلاعات به صورت کاملا درستی در قرارداد درج شوند.

  • عنوان یا موضوع قرارداد

از آنجایی که سوله‌ها برای کارهای مختلفی قابل استفاده هستند، این موضوع باید در بخش عنوان قرارداد درج شود. در حقیقت باید در موضوع قرارداد اشاره شود که چرا سوله اجاره شده است. برای مثال عنوان قرارداد اجاره سوله صنعتی، نشانگر این است که سوله مورد نظر برای کار صنعتی به اجاره رفته است. از این رو به نحوه انتخاب موضوع و عنوان برای قرارداد اجاره سوله هم توجه داشته باشید.

  • مورد اجاره

از دیگر موارد لازم برای تنظیم قرارداد اجاره سوله، درج مورد اجاره است. منظور از مورد اجاره همان سوله‌ای است که به اجاره رفته است و باید در رابطه با متراژ، نوع کاربری و موارد دیگر در این بخش صحبت شود.

  • مدت قرارداد

در قرارداد اجاره سوله باید در رابطه با مدت زمان اجاره سوله هم صحبت شود. این یعنی باید مشخص شود که سوله برای چه مدت زمانی به اجاره رفته است و مستاجر تا چه تاریخی میتواند از آن استفاده نماید. پس از به پایان رسیدن موعد قرارداد هم میتوان برای تمدید قرارداد اجاره سوله اقدام کرده و مجددا آن را تا تاریخ مشخصی تنظیم کرد.

  • مبلغ اجاره

از مهمترین نکات و بندها در قراردادهای اجاره‌ای، باید به مبلغ اجاره اشاره کرد که این مبلغ باید بعد از توافق طرفین در قرارداد به صورت صحیحی درج شود. با درج این مبلغ، مستاجر باید به پرداخت هزینه آن در زمان‌های مشخص بپردازد. بهتر است مبلغ اجاره قرارداد اجاره سوله را به صورت عددی و حروفی درج نمایید تا بعدا مشکل و ابهامی در این رابطه ایجاد نشود.

  • تعهدات طرفین

هر دو طرفین قرارداد اجاره سوله یعنی مستاجر و موجر نسبت به هم وظایف و مسئولیت‌هایی دارند که باید در قرارداد به آنها اشاره شود. این کار باعث می‌شود تا افراد نسبت به مسئولیت‌های خود در قبال هم، آگاهی کاملی پیدا کنند. برای مثال از جمله تعهدات مستاجر باید به این موضوع اشاره شود که مستاجر حق اجاره دادن سوله به اشخاص دیگر را ندارد. مگر آنکه موجر از این موضوع مطلع بوده و رضایت داشته باشد.

  • شرایط و نحوه فسخ قرارداد

با در نظر گرفتن یک سری از شرایط، میتوان امکان فسخ قرارداد اجاره سوله را نیز در نظر گرفت. برای مثال اگر مستاجر به سوله ضرر و زیان‌های زیادی وارد کند یا آن را بدون اطلاع مالک به شخص دیگری اجاره دهد، موجر میتواند به فسخ اجاره نامه سوله بپردازد.

  • جبران خسارت

با در نظر گرفتن بند جبران خسارت در قرارداد، میتوان از مستاجر یا موجر در صورت وارد کردن خسارت به سوله یا کالاهای موجود در آن خسارت دریافت کرد. برای مثال اگر مستاجر به تجهیزات موجود در سوله آسیبی وارد کند، ملزم به جبران ضرر و زیان‌های وارد شده به موجر می‌شود.

همچنین بخوانید  دلایلی که منجر به شکایت از کارفرما و تعلیق قرارداد کاری می شود

چند نکته در رابطه با قرارداد اجاره سوله

 

چند نکته در رابطه با قرارداد اجاره سوله

 

  • بهتر است در قرارداد اجاره سوله، لیست کلیه اقلام و تجهیزات موجود در سوله درج شود. چرا که بسیاری از افراد بعدا بر سر این موضوع دچار مشکل می‌شوند.
  • پیش از عقد قرارداد اجاره سوله، حتما به نحوه تردد خودروهای باربری و دسترسی به مکان‌هایی چون مرکز شهر توجه داشته باشید. چرا که اگر سوله در مکان پرت و دور افتاده‌ای باشد، به شما هزینه‌های زیادی برای حمل و نقل تحمیل می‌شود.
  • کاربری سوله و اجاره آن باید مطابق با شرایط منطقه احداث سوله باشد.

جمع بندی

در این مطلب با یکی از انواع قراردادهای اجاره‌ای یعنی قرارداد اجاره سوله آشنا شدیم. همانطور که اشاره شد این قراردادها برای اجاره دادن سوله به کار برده می‌شوند و میان صاحب سوله (موجر) و مستاجر منعقد می‌شوند. برای تنظیم قرارداد اجاره سوله نیاز به توجه به نکات و موارد مهمی است که در متن به آنها اشاره کردیم. بنابراین اگر قصد دارید به تنظیم اجاره نامه سوله بپردازید، بهتر است این موارد را در نظر داشته باشید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها