آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

آشنایی با مرخصی استعلاجی

3/لایک

مرخصی استعلاجی
فهرست محتوا

مرخصی استعلاجی یکی از انواع مرخصی هایی است که ابهامات درباره آن زیاد است و خیلی از افراد از گرفتن این نوع مرخصی در ایام بیماری آگاه نیستند. اگر دچار سانحه یا آسیبی شده اید و یا بنا به هر دلیلی توان کار کردن ندارید می توانید از این نوع مرخصی با توجه به تایید سازمان تامین اجتماعی استفاده کنید.

گرفتن مرخصی استعلاجی و درخواست آن یکی از دغدغه های بیمه شدگانی است که بنا به هر دلیلی توان کار کردن را در مدت محدود و مشخص ندارند و می خواهند از طریق این نوع مرخصی هم قرارداد آنها در حالت تعلیق باقی بماند و هم غرامت ایام بیماری را دریافت کنند. کسانی که از مرخصی استعلاجی استفاده می کنند حقوق و مزایای آنها قطع نمی شود و بخشی از آن پرداخت می گردد بنابراین نیازی به نگرانی نیست.

در ادامه این مقاله با شرایط دریافت مرخصی استعلاجی و مدت زمان آن آشنا می شوید؛ بنابراین اگر قصد دریافت این نوع مرخصی را دارید حتما تا پایان همراه ما باشید.

مرخصی استعلاجی چیست؟

قبل از اینکه به موارد دیگری بپردازیم در ابتدا ضروری است که بدانید مرخصی استعلاجی چیست و چه کسانی می توانند درخواست مرخصی استعلاجی بدهند؟

مرخصی استعلاجی یکی از انواع مرخصی های قانون کار به شمار می آید و کسانی می توانند اقدام به دریافت آن کنند که دچار بیماری شده باشند و نیاز به استراحت در مدت زمان مشخص شده از سوی پزشک داشته باشند؛ بنابراین این نوع مرخصی مختص افرادی است که بنا به دلایلی نیاز به استراحت دارند.

کارگران و کارمندان یک سازمان با استفاده از مرخصی استعلاجی خود را از خیلی چیزها نجات می دهد. در آن دوره که مرخصی استعلاجی وجود نداشت درگیری بین کارگر و کارفرما بسیار شدید بود اما با وجود این قانون دیگر همه چیز مشخص است و کارگر نگران کار و حقوق خود در ایام بیماری نیست زیرا قرارداد کار به حالت تعلیق در می آید و وی می تواند غرامت ایام بیماری را دریافت کند.

همچنین بخوانید  شرایط صحت قرارداد کار به چه صورت است؟

مرخصی استعلاجی در قانون کار

مرخصی استعلاجی در قانون کار

مشمولین قانون کار اگر در شرایطی قرار گیرند که به خاطر بیماری جسمی یا روحی نیاز به درمان و استراحت داشته باشند می توانند از مرخصی استعلاجی قانون کار استفاده کنند. برای دریافت مرخصی استعلاجی نیاز به تایید سازمان تامین اجتماعی و پزشک است و بدون داشتن این نامه نمی توان از مرخصی استعلاجی استفاده کرد.

مرخصی استعلاجی در قانون کار به این اشاره دارد که اگر فرد از این نوع مرخصی استفاده می کند این شانس را دارد که این مدت جزو سابقه او به حساب بیاد. اما برای اینکه مدت مرخصی استعلاجی جزو سابقه به حساب بیاید و بتوان غرامت آن را دریافت کرد باید پزشک معتمد سازمان تامین اجتماعی آن را تایید کرده باشد.

برای دریافت دستمزد غرامت ایام بیماری که بخشی از حقوق کارگر را دربر می گیرد باید مدارکی ارائه دهید تا بتوانید حقوق مرخصی استعلاجی را دریافت کرده و بخشی از مخارج خود را تامین کنید. گواهی پزشک و دفترچه درمانی از جمله مدارکی است که برای دریافت غرامت دستمزد باید آن را به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهید.

شرایط گرفتن مرخصی استعلاجی

برای دریافت مرخصی استعلاجی شرایطی وجود دارد که افراد با توجه به آن می توانند از مرخصی استعلاجی استفاده کنند. برای گرفتن مرخصی استعلاجی باید در زمان استراحت و درمان در جایی مشغول به کار نباشید و اقدام به دریافت حقوق و دستمزد نکنید تا بتوانید غرامت دستمزد ایام بیماری را از طریق مرخصی استعلاجی دریافت کنید.

یکی از نکات و شرایط گرفتن مرخصی استعلاجی این است که فرد تحت درمان و استراحت باشد و این را پزشک او تایید کرده باشد. نکته مهم این است که مرخصی استعلاجی کمتر از 3 نیاز به غرامت دستمزد ندارد و کارگر نمی تواند اقدام به دریافت آن کند.

همچنین بخوانید  قرارداد اجاره آموزشگاه و جزئیات آن

حقوق کارگر در مرخصی استعلاجی

مشمولین بیمه که اقدام به دریافت مرخصی استعلاجی کرده اند اگر تحت تکفل پدر و مادر همسر و فرزند باشد، سه چهارم دستمزد روزانه به او تعلق می گیرد. اما اگر فرد بیمه شده که اقدام به مرخصی استعلاجی کرده است دارای همسر و فرزند یا پدر و مادر تحت تکفل نباشد، دو سوم مزد روزانه به او پرداخت می شود.

اگر مشمولین بیمه اقدام به دریافت مرخصی استعلاجی کنند و در بیمارستان نیز بستری و تحت مداوا نباشند، غرامت و حقوق مرخصی استعلاجی از روز چهارم به بعد محاسبه می شود.

مدت مرخصی استعلاجی تامین اجتماعی

مدت مرخصی استعلاجی تامین اجتماعی

تمامی افرادی که مشمول بیمه تامین اجتماعی باشند می توانند از مرخصی استعلاجی استفاده کنند. اما در حالت کلی اگر فرد نیاز به مرخصی استعلاجی کمتر از 7 روز داشته باشد یا در یک سال کمتر از 15  روز باشد تایید پزشک معالج کافی است، اما اگر فرد نیاز به مرخصی استعلاجی بین محدوده زمانی 15 تا 60 روز داشته باشد نیاز به تایید پزشک معتمد دارد و اگر از این 60 روز پیشی بگیرد و فرد نیاز به مرخصی استعلاجی بیشتر از 60 روز داشته باشد باید کمیسیون تامین اجتماعی آن را تایید کند.

میزان مرخصی استعلاجی در سال

قانون برای دریافت مرخصی استعلاجی در سال به یک محدود زمانی خاص اشاره نکرده است بنابراین تمامی کارگران بیمه شده می توانند از این نوع مرخصی در هر زمانی استفاده کنند و فقط کافی است که پزشک و در صورت نیاز کمیسیون تامین اجتماعی آن را تایید کند.

مرخصی استعلاجی سربازی

به سربازان نیز مرخصی استعلاجی تعلق می گیرد و آنها می توانند در زمان بروز آسیب و مشکل اقدام به دریافت مرخصی استعلاجی کنند. البته برای دریافت مرخصی استعلاجی سربازی باید کارگران متاهل و مجرد را تفکیک کرد زیرا به کارگران مجرد فط تا حداکثر 12 روز مرخصی استعلاجی تعلق می گیرد و در مقابل به سربازان متاهل 1 ماه مرخصی استعلاجی تعلق می گیرد و اگر زمان درمان و مداوا به طول بینجامد امکان تمدید این دوره مرخصی استعلاجی وجود دارد.

همچنین بخوانید  بیمه اجباری به چه بیمه‌ای گفته می‌شود؟

مرخصی استعلاجی در بارداری

مرخصی استعلاجی برای مادران باردار نیز قابل استفاده است بنابراین بانوانی که باردار هستند و جزو مشمولین بیمه تامین اجتماعی هم هستند و دیگر توان کار در محیط های بیرونی را ندارند می توانند از این نوع مرخصی استفاده کنند.

نحوه گرفتن مرخصی استعلاجی

نحوه گرفتن مرخصی استعلاجی

برای دریافت مرخصی استعلاجی شرایط خاص و پیچیده ای وجود ندارد و به راحتی می توانید مرخصی استعلاجی را دریافت کرده و غرامت دستمزد را نیز دریافت نمایید.

برای دریافت مرخصی استعلاجی و دستمزد غرامت فقط کافی است به یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنید و مدارکی همچون گواهی استراحت پزشکی و دفترچه  بیمه را ارائه دهید تا آنها بتوانند با توجه به مدارک موجود مرخصی استعلاجی را تایید کنند تا در سامانه، ثبت مرخصی استعلاجی انجام شود.

جمع بندی

مرخصی استعلاجی یکی از انواع مرخصی هایی است که با تایید پزشک و سازمان تامین اجتماعی به افراد داده می شود و نگرانی کارگران را از بابت کار و اشتغال راحت می کند زیرا کارگران در هنگام بروز اتفاقات خاصی که منجر به عدم اشتغال آنها می شود می توانند اقدام به دریافت مرخصی استعلاجی کرده و در حالت تعلیق قرارداد کار قرار بگیرند و پس از گذراندن دوره درمان و مداوا می توانند به کار خود بازگردند.

با دریافت مرخصی استعلاجی می توانید غرامت ایام بیماری هم دریافت کنید، البته این غرامت و دستمزد مرخصی استعلاجی فقط بخش کوچکی از حقوق فرد را در بر می گیرد.

و نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که افرادی که از مرخصی استعلاجی استفاده می کنند این مدت به عنوان سابقه برای آن محسوب می شود.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها