آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی

0/لایک

انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی
فهرست محتوا

سازمان تامین اجتماعی همچون هر سازمان دیگری، برای بروز مسائل خلاف قوانین و مقررات جرایمی را در نظر گرفته است. در صورتی که شرکت‌ها و سازمان‌ها از مقررات مصوب و جرایم در نظر گرفته شده اطلاع داشته باشند، میتوانند از این جرایم پیشگیری کرده و یا میزان آنها را کم نمایند. در این مطلب قصد داریم به بررسی انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی بپردازیم و با روش‌های پرداخت این جرایم آشنا شویم.

 

جرایم بیمه تامین اجتماعی چیست؟

در قانون بیمه تامین اجتماعی، وظایفی برای هر دو طرف قرارداد یعنی کارفرمایان و سازمان تامین اجتماعی وجود دارد. طبق قوانین موجود کارفرما موظف است تا لیست بیمه‌شدگان و حق بیمه آنها را در زمان مقرر شده به سازمان ارسال کند. سازمان تامین اجتماعی هم در ازای این کار خدمات رفاهی و درمانی مختلفی را برای بیمه‌شدگان از جمله خود کارفرما در نظر گرفته است. حال در صورتی که کارفرما از پرداخت حق بیمه و یا ارسال لیست بیمه به سازمان خودداری کند، با جریمه از سوی سازمان تامین اجتماعی مواجه می‌شود.

 

انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی کدام است؟

در صورتی که کارفرمایان از ارسال لیست حقوق بیمه‌شدگان و صورت‌مزد آنها خودداری کنند، با جریمه از سوی سازمان تامین اجتماعی مواجه می‌شوند. این جرایم اجباری بوده و حتما باید توسط کارفرما پرداخت شوند.

همچنین بخوانید  انواع بیمه تامین اجتماعی و شرایط پوششی آن به چه صورت است؟

 

انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی کدام است؟

 

  1. جریمه عدم ارسال لیست بیمه کارکنان

سازمان تامین اجتماعی برای ارسال لیست بیمه کارکنان زمان مشخصی را در نظر گرفته است. کارفرمایان موظف هستند تا این لیست را در بازه زمانی مشخص و بر اساس قانون ارسال نمایند. در صورتی که کارفرمایان لیست را در مدت زمان تعیین شده ارسال نکرده و یا از ارسال لیست به هر دلیلی خودداری کنند، از سوی سازمان تامین اجتماعی جریمه می‌شوند. در این شرایط 10 درصد به حق بیمه بیکاری و کل حق بیمه اضافه می‌شود.

  1. جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه

یکی دیگر از انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی، جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه است. در صورتی که کارفرما از پرداخت حق بیمه کارکنان خود در مهلت معین خودداری کند، طبق قانون تامین اجتماعی جریمه می‌شود. تاخیر در پرداخت حق بیمه کارکنان در هر ماه باعث اضافه شدن دو درصد به مبلغ بیمه بیکاری و حق بیمه می‌شود. بنابراین جریمه قابل پرداخت در صورت عدم پرداخت حق بیمه در یک ماه 2 درصد و در یک سال 24 درصد افزایش پیدا می‌کند.

 

چگونه از جرایم بیمه تامین اجتماعی مطلع شویم؟

کارفرمایانی که به خاطر عدم پرداخت حق بیمه یا عدم ارسال لیست بیمه جریمه می‌شوند، برای مشاهده جرایم میتوانند از پورتال سازمان تامین اجتماعی اقدام نمایند. در این سامانه اطلاعات کامل در خصوص جریمه صورت گرفته وجود دارد و کارفرما میتواند به راحتی آن را مشاهده نماید. در پورتال تامین اجتماعی امکان مشاهده انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی، آگاهی از میزان بدهی، اخطارهای مربوط به ارسال لیست بیمه، اطلاعیه‌های مهم در خصوص مشکلات پرونده و غیره وجود دارد.

 

تبصره‌‌های موجود در خصوص جرایم بیمه تامین اجتماعی

کارفرمایانی که حق بیمه کارکنان را با تاخیر پرداخت کرده و لیست بیمه‌شدگان را ارسال نکنند، علاوه بر هزینه عادی حق بیمه، باید جریمه این کار را هم پرداخت نمایند. جریمه در نظر گرفته شده به ازای هر ماه 2 درصد است. از سوی دیگر اگر بدهی کارفرما قسط‌بندی شده باشد، بدهی‌ها باید در زمان معین پرداخت شوند. در غیر این صورت باید 2 درصد بیشتر از ماه قبل پرداخت شود.

همچنین بخوانید  آیا کارفرما میتواند جریمه را از حقوق کارگر کسر کند؟

 

تبصره‌‌های موجود در خصوص جرایم بیمه تامین اجتماعی

 

تبصره الف: کارفرمایانی که صورت مزد و حق بیمه‌شدگان را بر اساس ماده 30 قانون تامین اجتماعی ارسال نکنند، و کارفرمایانی که در زمان مشخص شده در قانون، حقوق بیمه شده را به تامین اجتماعی پرداخت نکنند، باید برای مشاهده جرایم بیمه تامین اجتماعی خود اقدام کنند. این جریمه‌ها بر اساس زیر، در نظر گرفته می‌شود:

  • بدهی کارفرما تا مبلغ 300.000 ریال حق بیمه ماهانه معادل 5 درصد حق بیمه همان ماه
  • بدهی کارفرما از مبلغ 300.000 ریال تا مبلغ 1.200.000 ریال حق بیمه ماهانه معادل 10 درصد حق بیمه همان ماه
  • از مبلغ 1.200.000 ریال تا مبلغ 2.500.000 ریال حق بیمه ماهانه معادل 15 درصد حق بیمه همان ماه
  • از مبلغ 2.500.000 ریال به بالا معادل 20 درصد حق بیمه همان ماه

در صورتی که کارفرما تخلف‌هایی همچون عدم پرداخت ارسال لیست بیمه یا تاخیر در پرداخت حق بیمه داشته و جریمه شود و پیش از صدور اجراییه بدهی را پرداخت نماید، 40 درصد بخشودگی جرایم تامین اجتماعی به او تعلق می‌گیرد.

 

جدیدترین بخشنامه بخشودگی جرایم تامین اجتماعی

یکی از طرح‌هایی که سازمان تامین اجتماعی جهت حفظ اشتغال کارگاه‌ها در نظر گرفته است، طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان است که هر سال اجرا می‌شود. هدف اصلی این طرح همیاری با کارفرمایان در کارگاه‌های تولیدی، صنعتی، معدنی و خدمات است. کارفرمایان بر اساس این طرح میتوانند اصل بدهی یا پرداخت اقساطی آن را پرداخت کنند و از پرداخت جریمه معاف شوند.

 

روش‌های پرداخت انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی

برای پرداخت جرایم بیمه تامین اجتماعی میتوان به صورت حضوری و غیر حضوری اقدام کرد. پرداخت جرایم تامین اجتماعی از طریق فیش بیمه به دو روش مراجعه حضوری کارفرما به یکی از کارگزاری‌های تامین اجتماعی و پرداخت از طریق سامانه تامین اجتماعی، دریافت برگه بیمه و پرداخت آن قابل انجام است. برای پرداخت غیر حضوری جرایم بیمه تامین اجتماعی میتوان از یکی از روش‌های زیر استفاده کرد:

  • پرداخت از طریق وب سایت تامین اجتماعی
  • پرداخت از طریق دستگاه‌های خودپرداز
  • پرداخت از طریق تلفن بانک
  • پرداخت از طریق دستگاه‌های S یا کارتخوان
  • پرداخت از طریق اپلیکیشن تامین اجتماعی
همچنین بخوانید  نحوه نوشتن قرارداد شراکت

 

چند نکته در خصوص جرایم بیمه تامین اجتماعی

  • کارفرمایانی که 5 کارگر دارند و کارگاه از پرداخت حق بیمه معاف است، باید لیست حق بیمه را تا حداکثر روز آخر دو ماه بعد ارسال کنند.
  • در صورتی که آخرین روز مهلت پرداخت حق بیمه تعطیل رسمی باشد، روز تعطیل حساب نشده و روز بعد از تعطیلی به عنوان مهلت آخر در نظر گرفته می‌شود.

 

جمع بندی

انواع جرایم بیمه تامین اجتماعی شامل جریمه عدم ارسال لیست و جریمه تاخیر در پرداخت حق بیمه می‌شود. در صورتی که کارفرما از ارسال لیست بیمه یا پرداخت حق بیمه خودداری کند، از سوی سازمان تامین اجتماعی جریمه شده و موظف به پرداخت جریمه می‌گردد. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر می توانید با کارشناسان مجموعه کلینیک اداری آسان کار تماس حاصل نمایید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها