آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد مشارکت تجاری به چه معناست؟

0/لایک

قرارداد مشارکت تجاری
فهرست محتوا

قرارداد مشارکت تجاری یکی از انواع قراردادهای شراکتی است که بین دو یا چند شخص منعقد می‌شود. این دسته از قراردادها میان افرادی منعقد می‌شوند که قرار است یک کار و تجارت را به صورت شراکتی با هم شروع کنند. برای تنظیم قرارداد مشارکت تجاری هم باید به یک سری نکات توجه کرده و قرارداد را به شکل کاملا اصولی تنظیم کرد. در ادامه مطلب با این دسته از قراردادها بیشتر آشنا شده و به مفاد و اطلاعات مورد نیاز در آنها اشاره خواهیم داشت.

آشنایی بیشتر با قرارداد مشارکت تجاری

قرارداد مشارکت تجاری به عنوان قرارداد مشارکت کاری هم شناخته می‌شود. چرا که این قراردادها میان افرادی منعقد می‌شوند که قرار است یک کار را با هم شروع کنند. این قراردادها مطابق با قانون مدنی نوشته می‌شوند و باید به امضای تمام شرکا برسند. بر اساس قانون، اشخاص حقیقی یا حقوقی میتوانند سرمایه‌های نقدی یا غیر نقدی خود را برای شروع یک کار و تجارت وارد کنند و از این طریق شراکت خود را شروع نمایند. قرارداد مشارکت تجاری همچون هر قرارداد دیگری باید مطابق با قوانین شرع باشد و مشکلی از نظر امضا نداشته باشد.

شراکت اشخاص حقیقی و حقوقی در قرارداد مشارکت تجاری

کلیه قراردادهای شراکت میتوانند بین دو یا چند نفر فرد حقیقی یا حقوقی منعقد شوند. حال در رابطه با شرکا در این قراردادها باید اشاره شود که برخی تنها صاحب ایده هستند و سرمایه نقدی خاصی وارد شراکت نمی‌کنند. این یعنی این افراد تنها از طریق سرمایه غیر نقدی، یعنی ایده خود وارد کار شراکتی می‌شوند. اما طرف مقابل این اشخاص، سرمایه نقدی لازم را وارد می‌کند. بنابراین اگر صاحب ایده خاصی هستید اما سرمایه کافی جهت شروع کار را ندارید، میتوانید به این صورت با اشخاص دارای سرمایه وارد شراکت شوید.

در قراردادهای شراکت تجاری تمام اشخاص به سود و منفعت می‌رسند و این موضوع باید در قرارداد به درستی درج شود. این دسته از قراردادها سند رسمی و معتبر در رابطه با شراکت هستند و باید در تنظیم آنها به نکات حقوقی زیادی توجه شود. با تنظیم نمونه فرم شراکت نامه تجاری، تمام حقوق و تعهدات طرفین به خوبی مشخص شده و از ایجاد سوء تفاهم و اختلاف در آینده جلوگیری می‌شود.

همچنین بخوانید  نامه عدم نیاز چه تبعاتی برای کارفرما دارد؟

بررسی انواع قرارداد مشارکت تجاری

 

بررسی انواع قرارداد مشارکت تجاری

 

قراردادهای مشارکت این روزها از مهمترین و رایجترین قراردادها هستند که قرارداد مشارکت تجاری یکی از آنها  است. این دسته از قراردادها نیز خود شامل چند دسته می‌شوند که از میان آنها میتوان به قرارداد مشارکت تجاری مغازه اشاره کرد. در واقع هر قراردادی که بر مبنای شروع یک تجارت یا کار جدید باشد، میتواند در این دسته از قراردادهای شراکتی جا بگیرد. در اینجا به چند مورد از انواع قرارداد شراکت تجاری اشاره می‌کنیم:

  • قرارداد مشارکت تجاری مغازه
  • قرارداد مشارکت تجاری آرایشگاه
  • قرارداد مشارکت تجاری فروشگاه
  • قرارداد شراکت تجاری رستوران، فست فود، کافی شاپ
  • قرارداد مشارکت تجاری کارگاه های تولیدی
  • قرارداد مشارکت تجاری واردات و بازرگانی داخلی
  • و غیره

نحوه نوشتن قرارداد مشارکت تجاری به چه صورت است؟

حال که با قرارداد مشارکت تجاری و انواع آن آشنا شدیم، بهتر است به سراغ نحوه نگارش و تنظیم این دسته از قراردادها برویم. در تنظیم قرارداد شراکت تجاری باید به مفاد و بندهای خاصی اشاره شود که مهمترین آنها عبارتند از:

  • مشخصات طرفین و شرکا

از مهمترین بخش‌های موجود در قرارداد مشارکت تجاری باید به مشخصات و اطلاعات افراد حاضر در قرارداد اشاره کرد که قرار است به عنوان شریک با یکدیگر به کار بپردازند. در این بخش از قرارداد به اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس سکونت، کد پستی، شماره تماس و غیره اشاره می‌گردد. این اطلاعات باید به طور صحیح توسط هر یک از شرکا تکمیل شوند. البته در صورتی که یکی از طرفین قرارداد از نوع اشخاص حقوقی باشد، باید اطلاعاتی چون نام شرکت، شماره ثبت، نشانی شرکت، کد اقتصادی، تلفن و غیره درج گردد. بنابراین هنگام نوشتن قرارداد مشارکت تجاری حتما به نوع اشخاص و طرفین قرارداد توجه داشته باشید و بر اساس آنها به تنظیم و نگارش قرارداد بپردازید.

  • موضوع قرارداد

 

همچنین بخوانید  نمونه قرارداد کار در منزل

موضوع قرارداد

 

تمامی قراردادها اعم از قراردادهای شراکتی، دارای موضوع هستند. منظور از موضوع قرارداد این است که در آن به عمل و کاری که قرار است توسط شرکا صورت گیرد، اشاره شود. برای مثال موضوع یک قرارداد مشارکت تجاری میتواند در رابطه با ایجاد یک فروشگاه آنلاین برای فروش محصولات تولیدی باشد. موضوع قرارداد باید به نحوی باشد که کار را به خوبی توضیح دهد و بتوان از طریق آن به اطلاعات مفیدی راجع به قرارداد دست پیدا کرد.

  • مکان اجرای قرارداد

منظور از مکان اجرای قرارداد مشارکت تجاری این است که در آن به مکان و مرکز اصلی شراکت اشاره شود. برای مثال درج نام شهر و آدرس مکان کسب و کار در این رابطه مهم است.

  • مدت قرارداد

از دیگر بندهای مهم در قرارداد مشارکت تجاری میتوان به بند مدت قرارداد اشاره کرد که همانطور که مشخص است به تاریخ شروع و پایان قرارداد اشاره دارد. از این رو در قراردادهای شراکت تجاری خود حتما مشخص کنید که تا چه زمانی قرار است به همکاری و شراکت با هم بپردازید و قرارداد تا چه مدتی اعتبار دارد. البته پس از به پایان رسیدن مدت زمان قرارداد، میتوان آن را در صورت نیاز تمدید کرده و به شراکت خود ادامه داد.

  • سرمایه و مبلغ کل قرارداد

در بخش سرمایه و مبلغ قرارداد مشارکت تجاری، باید به سرمایه کلی و همچنین جزئی هر یک از شرکا اشاره شود. در این دسته از قراردادها هم سرمایه‌های نقدی و هم سرمایه‌های غیر نقدی از اهمیت برخوردار هستند و باید به هر یک از آنها اشاره شود. در واقع در این بخش از قرارداد باید اشاره شود که هر یک از طرفین قرارداد چه چیزی را برای شراکت در اختیار دیگری قرار داده‌اند. همچنین باید ذکر شود که اگر شرکا با سرمایه‌های نقدی مختلف با هم شریک می‌شوند، هر یک چه مقدار سهمی دارند و میزان سهمشان چند درصد است.

همچنین بخوانید  قرارداد جعاله به چه معناست؟

سهم هر یک از افراد حاضر در قرارداد مشارکت تجاری باید به درستی مشخص شود و سهم و حقوق هر یک از شرکا به خوبی تعیین گردد. این یعنی مشخص می‌شود که چه درصدی از سهام مربوط به هر یک از آنها است.

  • سود و زیان در قرارداد شراکت تجاری

 

سود-و-زیان-در-قرارداد-شراکت-تجاری

 

سود و زیان قرارداد مشارکت تجاری باید هم در پایان هر ماه کاری و هم در پایان مدت قرارداد به خوبی مشخص شود. تقسیم سود هر یک از شرکا هم باید پس از کسر کسورات و هزینه‌های انجام شده صورت بگیرد. شرکا در قرارداد مشارکت تجاری هم در سود و هم در زیان با هم شریک هستند و باید به این موضوع به طور شفاف اشاره شود. سود و زیان شرکا بستگی به میزان آورده هر یک از آنها دارد.

  • وظایف و مسئولیت هر یک از شرکا

این بخش از قرارداد مشارکت تجاری به وظایف و تعهدات هر یک از شرکای قرارداد اشاره دارد. تعهدات و مسئولیت‌های شرکا هر چیزی که باشد، باید مورد اجرا قرار بگیرد و هیچ کوتاهی در این زمینه نشود.

  • ضمانت اجرای قرارداد

ضمانت اجرای قرارداد مشارکت تجاری از دیگر بخش‌های مهم قرارداد است که برای اعمال جریمه برای افرادی که به وظایف خود عمل نمی‌کنند، ترتیب داده می‌شود. در واقع ضمانت اجرای قرارداد باعث می‌شود تا افراد از از کوتاهی نسبت به انجام وظایف خود خودداری کنند و در صورت این کار مورد جریمه قرار بگیرند.

جمع بندی

قرارداد مشارکت تجاری از انواع قراردادهای شراکت است که میان افرادی که قصد دارند در یک کار و تجارت به صورت شراکتی با هم فعالیت کنند، منعقد می‌شود. این قراردادها از اهمیت خاصی برخوردار هستند و باید در تنظیمشان به موارد زیادی توجه گردد. همانطور که مشاهده کردید این قراردادها هم دارای یک سری مفاد هستند که از مهمترین آنها میتوان به موضوع قرارداد، مدت زمان قرارداد، سرمایه و سهم شرکا، سود و زیان، تعهدات و وظایف و همچنین ضمانت اجرا اشاره کرد.

 

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها