آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

بیمه سازمانی به چه معناست؟

0/لایک

بیمه سازمانی چیست؟
فهرست محتوا

بیمه سازمانی برای انواع سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی استفاده می‌شود. کارفرمایان چنین سازمان‌هایی که اغلب از کارکنان زیادی هم برخوردار هستند، برای کارکنان خود بیمه در نظر می‌گیرند تا بتوانند از این طریق بار مسئولیت‌‌های خود را در برابر خطرات احتمالی کاهش دهند. حال در ادامه به بررسی بیشتر بیمه سازمانی پرداخته و با انواع آن آشنا خواهیم شد.

آشنایی بیشتر با بیمه سازمانی

مدیران سازمان یا همان کارفرمایان، استرس‌های زیادی از بابت حوادثی که ممکن است برای کارکنانشان رخ دهند دارند. این افراد برای کاهش این استرس‌ها و کم کردن بار مسئولیت خود در برابر خطرات احتمالی، به سراغ بیمه کردن کارکنان می‌روند. در واقع بیمه سازمانی باعث می‌شود تا حد زیادی این دغدغه کاهش پیدا کند و مسئولیت کارفرمایان کمتر شود. پس اگر بخواهیم بیمه سازمانی را تعریف کنیم، باید بگوییم که بیمه سازمانی به بیمه نامه‌ای گفته می‌شود که افراد یک سازمان، موسسه یا شرکت در برابر انواع خطرات احتمالی بیمه می‌شوند. این بیمه برای هر سازمان و موسسه‌ای مورد نیاز است و در جهت کم کردن خطرات و ریسک‌های احتمالی باید مورد توجه قرار بگیرد. بنابراین بیمه سازمانی از اهمیت زیادی برخوردار است و نباید از سوی کارفرمایان و مدیران سازمان بی‌اهمیت تلقی شود.

بیمه سازمانی از آنجایی حائز اهمیت است که میتواند انواع ریسک‌ها، خسارات و صدمات مالی و بدنی را به خوبی کاهش دهد. مدیران مجموعه با شناسایی ریسک‌ها میتوانند در جهت کاهش ریسک‌ها و خطرات با استفاده از بیمه سازمانی به خوبی گام بردارند.

انواع بیمه سازمانی

 

انواع بیمه سازمانی

 

سازمان‌هایی که از بیمه سازمانی استفاده می‌کنند، شرکت و کارکنان آن را در برابر انواع خطرات به خوبی محافظت می‌کنند. در واقع با این بیمه نامه میتوان به جبران خسارات با توجه به پوشش‌های خریداری شده پرداخت. حال بیمه سازمانی خود شامل انواع مختلفی است که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

  • بیمه درمان تکمیلی: این بیمه برای هزینه‌های درمانی ارائه شده و پوشش‌های حداقلی را ارائه می‌دهد. بیمه‌های تکمیلی، تکمیل کننده بیمه‌های پایه درمان هستند.
  • بیمه آتش سوزی: بیمه آتش سوزی نه تنها برای منازل و ساختمان‌های مسکونی، بلکه برای انواع واحدهای تجاری، اداری و صنعتی مهم است و ساختمان را در برابر خسارات آتش سوزی به خوبی بیمه می‌نماید.
  • بیمه مسئولیت: بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان از دیگر انواع بیمه سازمانی است که خود شامل سه مورد می‎شود. این موارد عبارتند از بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان خدماتی، صنعتی و بازرگانی، بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارگران ساختمانی و بیمه مسئولیت کارفرما و پیمانکاران در قبال اشخاص ثالث.
  • بیمه باربری: این بیمه برای انواع انتقال‌ها و حمل و جابجایی کالاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که هنگام باربری و انتقال، کالاها با آسیب و خطری مواجه شوند، شرکت بیمه غرامت آن را به بیمه گذار پرداخت می‌نماید.
  • بیمه مهندسی و تجارت الکترونیک
همچنین بخوانید  قرارداد سفت کاری ساختمان

در ادامه به بررسی بیشتر انواع بیمه سازمانی خواهیم پرداخت.

بیمه سازمانی درمان تکمیلی شرکتی

 

بیمه سازمانی درمان تکمیلی شرکتی

 

بیمه تکمیلی یکی از معروفترین و مهمترین بیمه‌های سازمانی است که بسیاری از افراد با آن آشنایی دارند. حال این بیمه به دو صورت انفرادی و شرکتی وجود دارد که در بیمه تکمیلی انفرادی، خود فرد به تنهایی آن را تهیه می‌کند. در صورتی که بیمه تکمیلی شرکتی، برای رفاه بیشتر کارکنان یک سازمان و مجموعه در نظر گرفته می‌شود. این بیمه در کنار بیمه تامین اجتماعی، پوشش‌ها و خدمات پایه‌ای را ارائه می‌کند که افراد سازمان میتوانند در شرایط مورد نیاز از آن استفاده نمایند. در واقع میتوان گفت سازمان‌هایی که در کنار بیمه تامین اجتماعی از بیمه سازمانی تکمیلی شرکتی هم استفاده می‌کنند، یک انگیزه برای کارمندان خود ایجاد می‌کنند و از این طریق به جبران هزینه‌های مازاد درمانی کارمندان می‌پردازند. در رابطه با پوشش‌های بیمه تکمیلی شرکتی هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرداخت هزینه بیمارستان و بستری
  • پوشش هزینه‌های درمان نازایی
  • پرداخت هزینه جراحی عمومی، رادیو تراپی، انژیوگرافی قلب و شیمی درمانی
  • پرداخت هزینه‌های جراحی تخصصی همچون عمل مغز، اعصاب مرکزی و نخاع
  • پوشش و پرداخت هزینه‌های عمل سرپایی همچون شکستگی و گچ گیری
  • پرداخت هزینه‌های مربوط به آزمایشگاه و هزینه‌های آمبولانس
  • ارائه پوشش زایمان طبیعی و سزارین
  • پرداخت هزینه‌های دارو و ویزیت
  • پوشش خدمات دندانپزشکی
  • پرداخت هزینه خرید سمعک و عینک
  • پوشش رفع عیوب انکساری چشم‌ها

بیمه مسئولیت چیست و انواع آن کدام است؟

بیمه مسئولیت انواع مختلفی دارد که در بخش‌های قبلی به چند مورد آن اشاره شد. این بیمه با توجه به نوع ریسک و درخواست بیمه گذار ارائه می‌شود. در رابطه با انواع بیمه مسئولیت به طور جزئی هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیمه سازمانی مسئولیت مهندس ها
  • بیمه سازمانی مسئولیت آسانسور
  • بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در برابر کارکنان (در این بیمه کلیه خسارات بدنی ناشی از سهل انگاری در حین کار و ضعف اقدامات ایمنی به خوبی جبران می‌شود)
  • بیمه مسئولیت مدنی مدیران خوابگاه، مراکز آموزشی، اماکن ورزشی و غیره
  • بیمه مسئولیت مدنی برگزارکنندگان تورهای مسافرتی و اردو
  • بیمه مسئولیت مدنی مدیران مراکز آموزشی
  • بیمه مسئولیت مدیران شهربازی
  • و غیره
همچنین بخوانید  قرارداد کار موقت چه مزایایی دارد؟

بیمه باربری و پوشش‌های آن

از آنجایی که روزانه حجم زیادی از کالاها به صورت زمینی، دریایی و هوایی انتقال پیدا می‌کنند، هر یک دارای خطراتی هستند که برای جبران این خطرات میتوان از بیمه سازمانی باربری استفاده کرد. در واقع بیمه باربری برای جبران خسارات در حین حمل و نقل کالاها طراحی شده است و در صورتی که هنگام انتقال کالا مشکل و خسارتی برای آن به وجود آید، شرکت بیمه به پرداخت خسارت و جبران آن می‌پردازد. پوشش‌های بیمه باربری شامل 4 دسته هستند که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

  • بیمه باربری داخلی
  • بیمه باربری وارداتی
  • بیمه باربری صادراتی
  • بیمه باربری ترانزیت

بیمه آتش سوزی و انواع آن

 

بیمه آتش سوزی و انواع آن

 

همانطور که گفته شد بیمه آتش سوزی هم از انواع بیمه سازمانی است که با استفاده از آن میتوان خسارات وارد شده به خاطر آتش سوزی را تا حد زیادی جبران کرد. این بیمه هم شامل چند دسته است که در زیر به بررسی آنها می پردازیم:

  • بیمه آتش سوزی واحدهای صنعتی: این بیمه نامه برای واحدهای صنعتی و انواع کارخانه‌ها و کارخانجات صادر می‌شود. افرادی که از این نوع بیمه نامه استفاده می‌کنند، واحد خود را به همراه کلیه ماشین آلات در برابر آتش سوزی بیمه می‌کنند. در صورتی هم که حادثه آتش سوزی رخ دهد، خسارات وارد شده به فرد پرداخت می‌گردد. در رابطه با خطرات اضافی تحت پوشش بیمه آتش سوزی واحدهای صنعتی هم میتوان به سیل و طغیان آب، زلزله و آتش فشان، طوفان و گردباد، ترکیدن لوله آب، نشت و ریزش زمین و غیره اشاره کرد.
  • بیمه آتش سوزی تجاری، اداری، صنعتی: این بیمه نامه برای انواع واحدهای تجاری، اداری و صنعتی است. چنین واحدها و سازمان‌هایی می‌توانند از بیمه آتش سوزی تجاری اداری استفاده کنند تا بتوانند خسارات وارد شده به دلیل آتش سوزی را جبران نمایند.
  • بیمه آتش سوزی واحدهای غیر صنعتی و انبار: نوع دیگر بیمه آتش سوزی، مربوط به واحدهای غیر صنعتی همچون بیمارستان، مراکز خدماتی، فروشگاه‌های تجاری و ساختمان‌های اداری است. با استفاده از بیمه آتش سوزی میتوان این مجموعه‌ها را تحت پوشش قرار داده و خسارات وارد شده به دلیل آتش سوزی را تا حد زیادی جبران کرد.
همچنین بخوانید  شکایت از کارفرما در قانون اداره کار 1401

جمع بندی

بیمه سازمانی به بیمه نامه‌ای اطلاق می‌شود که در آن افراد یک سازمان، موسسه یا شرکت در برابر خطرات احتمالی تحت پوشش قرار می‌گیرند. این بیمه مزایای زیادی دارد و باعث می‌شود تا مدیر سازمان یا همان کارفرما، از استرس‌های ناشی از کار و صدمات وارد شده به کارکنان خود رهایی پیدا کند. در رابطه با انواع بیمه سازمانی هم میتوان به مواردی چون بیمه درمان تکمیلی، بیمه باربری، بیمه آتش سوزی و بیمه مسئولیت اشاره کرد که در متن به خوبی به آنها اشاره شد. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر راجع به بیمه سازمانی دارید، میتوانید با کارشناسان آسان کار در تماس باشید.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها