آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد شراکت کارخانه و نحوه تنظیم آن

0/لایک

سرمایه گذاران در قراردادهای کارگزاری مالی چه کسانی هستند؟
فهرست محتوا

از انواع قراردادهای مشارکت میتوان به قرارداد شراکت کارخانه اشاره کرد. این نوع از قراردادها هم همچون تمامی قراردادهای مشارکت، از فرم خاصی تبعیت می‌کند و باید به شیوه درستی تنظیم و نگارش شود. در قرارداد مشارکت کارخانه باید به امور حقوقی و قانون مدنی توجه شود تا قرارداد از اعتبار برخوردار گردد. اما نحوه تنظیم قرارداد شراکت کارخانه به چه صورت است و به چه مواردی باید در آن بیشتر توجه شود؟

قرارداد مشارکت کارخانه چیست؟

این روزها افراد زیادی به تنظیم و نگارش قراردادهای مشارکت می‌پردازند. همانطور که از نام این قراردادها مشخص است، قراردادهای مشارکتی زمانی کاربرد دارند که قرار است بین دو یا چند نفر یک شراکت صورت بگیرد. برای همین این افراد به تنظیم قرارداد شراکت می‌پردازند تا بعدا دچار مشکل نشوند. قرارداد مشارکت کارخانه نیز به همین صورت است و برای افرادی که قصد دارند به صورت شراکتی به تاسیس کارخانه بپردازند، مناسب است. اهمیت شراکت نامه کارخانه از این حیث است که برای طرفین قرارداد، سرمایه وارد شده بسیار حائز اهمیت است و باید اطمینان داشته باشند که هیچ خطری سرمایه‌شان را تهدید نمی‌کند. همچنین با انعقاد قرارداد تمام قواعد، روابط و وظایف طرفین به خوبی تعیین می‌شود و از ایجاد جلوگیری و اختلاف جلوگیری می‌گردد. حتی در صورتی هم که اختلافی میان شرکای کارخانه رخ دهد، وجود قرارداد باعث می‌شود تا حقوق طرفین به خوبی حفظ شود. پس اگر شما هم قصد دارید کسب و کار خود را گسترش دهید و به تاسیس کارخانه فکر می‌کند، پیش از هر کاری حتما تنظیم قرارداد شراکت کارخانه را در نظر داشته باشید.

ارتباط بین قرارداد شراکت کارخانه و تاسیس کارخانه

 

ارتباط بین قرارداد شراکت کارخانه و تاسیس کارخانه

 

قراردادهای مشارکتی با در هم آمیختن سرمایه‌های نقدی و غیر نقدی چند فرد شروع می‌شوند. این یعنی افراد میتوانند هم سرمایه‌های مالی و هم سرمایه‌های غیر مالی نظیر دانش یا ایده‌های خود را با هم به اشتراک بگذارند و یک کار و فعالیت را به صورت شراکتی با هم شروع نمایند. هدف افراد هم از این کار میتواند رسیدن به سود و منفعت بیشتر و یا اشتغال‌زایی باشد. این قراردادها میتوانند شامل قراردادهای تولیدی یا صنعتی باشند که در همین راستا میتوان به قرارداد شراکت کارخانه اشاره کرد. برای این قراردادها هم میتوان با بهره مندی از سرمایه‌های نقدی و غیر نقدی طرفین و استفاده از توان بالای متخصصان و کارگران، خط تولیدی را در قالب یک کارخانه راه اندازی کرده و از آن به کسب سود رسید. پس قرارداد شراکت کارخانه همسو با شراکت نامه تاسیس کارخانه است و هر دو به راه اندازی و تاسیس کارخانه جدید اشاره دارند.

همچنین بخوانید  قرارداد مشارکت تجاری به چه معناست؟

نحوه نوشتن و تنظیم قرارداد مشارکت کارخانه به چه صورت است؟

 

نحوه نوشتن و تنظیم قرارداد مشارکت کارخانه به چه صورت است؟

 

برای نوشتن هر قراردادی به خصوص قراردادهای مشارکتی، باید به نکات حقوقی خاصی توجه شود. بر همین اساس در این بخش به بررسی نکات حقوقی و موارد مهم در نوشتن قرارداد شراکت کارخانه اشاره می‌کنیم:

  • موضوع قرارداد

در موضوع قرارداد باید به هدف اصلی این شراکت نامه اشاره شود و عنوان به گونه‌ای باشد که از طریق آن بتوان به هدف شراکت پی برد. برای مثال میتوان به محصولی که قرار است در کارخانه تولید شود یا شرایط کاری خاص اشاره شود.

  • مشخصات و اطلاعات طرفین

یکی از مهمترین بخش‌های قرارداد شراکت کارخانه، بخش مربوط به درج اطلاعات و مشخصات طرفین قرارداد است. افرادی که نامشان در قرارداد درج می‌شود، در قبال هم مسئولیت دارند و باید نسبت به هم پاسخگو باشند. باید اشاره شود که این قراردادها میتوانند بین دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی منعقد شوند و محدودیتی در تعداد شرکا وجود ندارد. تعداد شرکا هر چقدر هم که باشد، باید اطلاعات تمامی آنها در این بخش از قرارداد درج شود.

در صورتی که اشخاص حقیقی باشند، باید اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس و شماره تماس خود را در قرارداد درج نمایند. اشخاص حقوقی نیز باید به نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، آدرس، تلفن و نماینده و سمت او اشاره داشته باشند.

  • مکان اجرای قرارداد

بهتر است در قرارداد شراکت کارخانه به مکان اجرای قرارداد نیز اشاره شود. این یعنی باید درج شود که مرکز اصلی این مشارکت مدنی، در واقع آدرسی است که قرار است فعالیت‌ها در جهت احداث کارخانه در آن انجام شود.

  • سرمایه و آورده شرکا

در این بخش از قرارداد باید به آورده و سرمایه هر یک از شرکا اشاره شود. سرمایه افراد چه به صورت مالی باشد و چه به صورت غیر مالی، باید در این بخش به طور دقیق به آنها اشاره گردد. درج سرمایه‌های طرفین حساسیت زیادی دارد و باید به طور مشخص و دقیقی درج شوند. چرا که سود و منفعت‌های حاصل شده و دیگر موارد، بر اساس آورده هر یک از طرفین مشخص می‌شود. برای همین حتما این بخش از قرارداد را با دقت تکمیل کنید و سرمایه‌های نقدی را به صورت عددی و حروف درج نمایید.

  • مدت اعتبار قرارداد

بهتر است در قرارداد شراکت کارخانه تاریخ شروع و پایان را نیز ذکر کنید. البته معمولا برخی افراد به پایان شراکت کارخانه اشاره‌ای نمی‌کنند و زمان دقیقی برای آن در نظر نمی‌گیرند. با این حال اگر برای قرارداد شراکت خود تاریخ پایان در نظر گرفتید، میتوانید پس از رسیدن به زمان موعد آن، مجددا به تمدید آن بپردازید.

  • سود و زیان طرفین قرارداد

سود و زیان طرفین در قراردادهای شراکتی بر اساس آورده هر یک مشخص می‌شود. این افراد نه تنها در تقسیم سود و منفعت با هم شریک هستند، بلکه در ضرر و زیان‌های وارد شده هم شریک می‌شوند. البته اگر ضررهای وارد شده به خاطر مشکلات فردی یک شخص خاص باشد، شخص خاطی باید در این زمینه جوابگوی شرکت باشد. با این حال به طور کلی سود و زیان در قراردادهای مشارکت کارخانه به تمام شرکا مربوط است و باید در رابطه با میزان آن به توافق برسند.

  • وظایف و مسئولیت های طرفین

از دیگر بخش‌های مهم در قرارداد مشارکت کارخانه باید به درج وظایف و تعهدات شرکا اشاره کرد. در این بخش از قرارداد باید به تمام وظایف و مسئولیت‌های هر یک از شرکا اشاره شود. با نوشتن این وظایف، هر شخصی موظف به انجام آنها شده و باید به تعهدات و وظایف خود پایبند باشد.

  • مرجع حل اختلاف و ضمانت اجرای قرارداد

بهتر است در رابطه با مرجع حل اختلاف و ضمانت اجرای قرارداد نیز در این قرارداد صحبت شود. منظور از مرجع حل اختلاف این است که در صورتی که میان شرکا اختلاف و مشکلی به وجود آمد، برای حل و پیگیری آن به سراغ چه مرجعی بروند. از طرف دیگر مسئله ضمانت اجرا هم بسیار مهم است. این باعث می‌شود تا در صورت کوتاهی و تخلف از سوی هر یک از شرکا، برای او مبلغی تحت عنوان جریمه در نظر گرفته شود. برای مثال میتوان در رابطه با محرمانگی اطلاعات تجاری کارخانه در این بخش اشاره کرد. در صورتی که یکی از شرکا به افشای اطلاعات کارخانه بپردازد، شرکای دیگر میتوانند برای او جریمه در نظر بگیرند.

همچنین بخوانید  مشاوره کسب و کار در کرج

چند نکته مهم در رابطه با شراکت نامه کارخانه

 

چند نکته مهم در رابطه با شراکت نامه کارخانه

 

در صورتی که به فکر راه اندازی و تاسیس کارخانه هستید، حتما پیش از انعقاد قرارداد شراکت کارخانه به چند نکته توجه داشته باشید.

  • بهتر است به چگونگی سرمایه گذاری در این شراکت و توسعه آن مطابق با توانمندی‌های موجود توجه کرده و آنها را به خوبی بسنجید.
  • برای استفاده از تکنولوژی‌های بروز و مورد نظر خود جهت تاسیس و احداث کارخانه، با افراد متخصص در این امر مشورت کنید.
  • به بازار محصولات مورد نظر برای تولید توجه داشته باشید تا بعدا دچار ضرر نشوید.
  • به مدیریت منابع مالی و انسانی در شراکت در ساخت کارخانه نیز توجه داشته باشید.
  • بر روی روند فعالیت پیمانکاران داخلی و خارجی، مهندسی طرح‌ها و ساخت ماشین آلات نظارت داشته باشید.
  • سیستم و فرآیندی را برای طراحی مدل فروش محصولات خود در نظر بگیرید.

جمع بندی

در صورتی که قصد تاسیس کارخانه و یا تولید محصولی خاص در کارخانه را دارید و قرار است به صورت شراکتی به این کار بپردازید، باید حتما یک قرارداد مشارکت کارخانه را تنظیم نمایید. با تنظیم قرارداد شراکت کارخانه، تمام سرمایه‌ها، نحوه محاسبه سود و زیان‌ها و وظایف طرفین به خوبی مشخص شده و از ایجاد هرگونه اختلاف جلوگیری می‌شود.

مشاوره رایگان تنظیم قرارداد کار

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها